Mes turime 292 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5895
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19755
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92112
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Maleikėnų kaime vilkų aukomis tapo 15 avių

2012 m. spalio 3 d. trečiadienis Nr.75 (1218)

Praeitą savaitę pilkieji plėšrūnai vėl priminė apie save. Šį kartą – Pabradės pusėje. Malikėnų kaime buvo papjauta 15 Valerijan Jelinskij priklausančių avių. Pats Malikėnų kaimas yra visai netoli Pabradės, o ir 20 avių banda ganėsi visai netoli namų. Šeimininkas žemės plotą, kuriame buvo laikomos avys, buvo aptvėręs 1 m aukščio metaline tvora ir prijungęs elektrinį piemenį, tačiau vilkams tokia kliūtis pasirodė lengvai įveikiama. Patekę į aptvarą jie surengė kruviną puotą, po kurios gyvos liko tik 5 avys.

Ankstų rugsėjo 25-osios rytą atėjęs pasižiūrėti bandos, kuri ganėsi visai netoli namų, šeimininkas pamatė siaubingą vaizdą – likusios gyvos 5 avys blaškėsi po aptvarą, viena gulėjo sudraskyta, 12 papjautų, o dvi avytes vilkai išsinešė su savimi. Tik pirmus metus avis pradėjęs auginti Valerijan Jelinskij po tokio vilkų išpuolio sakė nežinantis, ar toliau jas augins, nes tai ne tik nemažas finansinis nuostolis, bet ir moralinis. Juk prie gyvulio įpranti, stengiesi prižiūrėti, o čia pilkieji plėšikai ima ir viską sunaikina. Nuostoliai dideli, jų neatlygins nei valstybė, nei medžiotojai, o drausti avis brangiai kainuoja. Belieka vienas vienintelis būdas – nakčiai avių bandą uždaryti į tvartus.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis