Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2483
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12670
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88700
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių miesto kultūros centras kviečia į „Dailės terapiją“

2012 m. spalio 10 d. trečiadienis Nr.77 (1220)

Spalio 19 d., penktadienį, 16.30 val. visi, norintys į pasaulį pažvelgti menininko akimis, turintys įdomių idėjų bei minčių, kviečiami į preliminarų meno studijos „Dailės terapija“ susitikimą Švenčionėlių miesto kultūros centre. Čia prasidės Švenčionėlių miesto kultūros centro VVG projektas „Ilgalaikė meno studija „Dailės terapija“ pagal III prioritetą „Kaimo gyventojų aktyvumo skatinimas“ 3.1 priemonę „Kaimo gyventojų socialinio aktyvumo skatinimas“. Veiklos sritis - „Bendruomeniškumą skatinanti kultūrinė švietėjiška veikla“. Bendra projekto vertė su PVM 10507,80 Lt.

Švenčionėlių miesto kultūros centro kolektyvas nuolat ieško naujų būdų ir priemonių, kaip kuo daugiau žmonių pritraukti į kultūrinę veiklą, pasiūlant jiems įdomių užsiėmimų. Šiemet čia jau įsikūrė „Domino“ šokių studija, pritraukusi nemažai norinčių išmokti įvairių šokių. Šokių studijos pasiūlytos pamokėlės patiko ne tik vaikams ir jaunimui, bet ir vyresnio amžiaus žmonėms, kurie turi kur kas mažiau galimybių dalyvauti tokiose veiklose.

Pastaruoju metu įvairūs meniniai užsiėmimai suaugusiems labai populiarūs, jie padeda žmogui atsipalaiduoti po įtemptos darbo dienos, atsiskleisti snaudžiančioms kūrybinėms galioms. Šiuose užsiėmimuose žmonės dalyvauja ne tam, kad taptų įgudusiais dailininkais, bet norėdami tapti labiau integruotais, kūrybingais visuomenės nariais. Meno terapija orientuojasi į kiekviename žmoguje glūdintį vidinių jėgų ir sveikatos potencialą, tampriai susijusių su jo kūrybinėmis galiomis. Kai žmogus išreiškia savo vidinį patyrimą vaizduodamas (piešdamas, vaidindamas ir kt.), jis labai dažnai įgyja sugebėjimą apibūdinti tai žodžiais.

Nuo spalio 19-osios Švenčionėlių miesto kultūros centre startuosianti Ilgalaikė meno studija taip pat tikisi sulaukti daug dalyvių. Projektas tęsis devynis mėnesius. Kol kas planuojami 3 užsiėmimai per mėnesį po 3 valandas kiekvienas, tačiau ir užsiėmimų grafikas, ir pobūdis bus koreguojamas pagal susirinkusios grupės poreikius, pasiūlymus ir pageidavimus. Patį svarbiausią impulsą suteiks užsiėmimų dalyviai.

Toks projektas Švenčionėlių kultūros centre rengiamas pirmąjį kartą, jeigu jis bus populiarus, tikimasi ir pratęsti. Rengėjai tikisi, kad šis projektas padės labiau išryškinti edukacinės veiklos kryptį kultūros centre.

Projekto svarbą suvokė ir verslininkai: būsimąsias veiklas parėmė UAB „Arnida“ ir UAB spaustuvė leidykla „Firidas“.

Ateiti į „Dailės terapijos“ užsiėmimus gali kiekvienas – jokių apribojimų nėra. Net ir tie, kurie niekada rankose nelaikė teptuko, nes juk ir pats pavadinimas sako, kad čia terapija, o užsiėmimų tikslas – malonus laiko praleidimas, nesiekiant jokių rezultatų. Projekto rengėjai užsiminė, kad labiausiai laukia, jog į užsiėmimus drąsiai įsijungs suaugusieji, kuriems užsiimti menu vis dėlto yra mažiau galimybių. Juk mokiniai gali rinktis užsiėmimus meno mokyklose, įvairiuose būreliuose bendrojo lavinimo mokyklose ir t.t.

Meno terapijos specialistai teigia: „Menas tiesiogiai veikia jausmus ir emocijas, tuo pačiu ir visą asmenybę, skatindamas ją tobulėti, kūrybiškai spręsti iškylančias problemas. Kurdamas kartu su kitais žmogus turi galimybę atsikratyti iliuzijos, jog jo problema yra tokia vienintelė, baisiausia ir nepataisoma. Jis gali pasimokyti iš kitų, gauti palaikymą ir pats padėti, pasidalindamas savo patirtimi.”

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis