Mes turime 387 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3233
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19434
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95464
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tiesioginių išmokų avansai – 200 Lt už 1 ha

2012 m. spalio 12 d. penktadienis Nr.78 (1221)

Tiesioginių išmokų už 2012 m. deklaruotus plotus, atitinkančius paramos tiesioginėmis išmokomis teikimo reikalavimus, avansas bus mokamas nuo spalio 16 d. iki lapkričio 30 d., o ši avansinė išmokų dalis bus 200 Lt/ha.

Primename, kad atsižvelgiant į Žemės ūkio ministerijos nustatytus prioritetus, avansai greičiausiai pasieks aktyvia žemės ūkio veikla užsiimančius pareiškėjus. Pirmumas avansui gauti bus suteiktas pieno gamintojams, 2012 m. deklaravusiems žemės ūkio naudmenų plotus, atitinkančius paramos tiesioginėmis išmokomis teikimo reikalavimus. Pirmumas bus teikiamas ir tiems asmenims, kurie 2012 m. deklaravo pasėlius. Prioritetinėje eilėje yra šiais metais deklaravę pievas ir ganyklas bei turintys sutartinių gyvulių pareiškėjai. Mokant tiesiogines išmokas avansu, bus atsižvelgiama ir į ūkininkavimo aplinkybes.

Pareiškėjams, turintiems ilgalaikių finansinių įsipareigojimų, dalyvaujantiems įgyvendinant investicinius projektus ar turintiems didelių finansinių sunkumų dėl išskirtinių nepalankių sąlygų, taip pat suteikiamas pirmumas gauti avansus.

Tiesioginių išmokų avansai bus mokami tiems pareiškėjams, kurie atitinka nurodytus prioritetinius kriterijus, jei jų paraiškose nenustatyta neatitikimų ir yra baigti visi reikiami patikrinimai.

 
Reklaminis skydelis