Mes turime 314 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5029
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15216
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91246
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Korupcijos Lietuvoje ieškoma visur...

2011 m. birželio 8 d., trečiadienis Nr. 42 (1089)

Jau kuris laikas Lietuvoje bene populiariausi žodžiai krizė, korupcija, kontrabanda. Krizės pasekmes jaučiame visi, kontrabanda, nors šalies biudžetui ir padaro žalos, bet leidžia žmonėms pigiau įsigyti akcizinių prekių, o štai korupcijos ieškoma visur. Jau trejetą metų ir mūsų rajone yra įkurta Korupcijos prevencijos komisija. Pirmadienį, birželio 6 d., su šios komisijos nariais, Švenčionių r. meru Vytautu Vigeliu susitiko Lietuvos Seimo narių grupės „Už piliečių talką kuriant Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė Agnė Bilotaitė. Ji sakė, kad jos apsilankymų savivaldybėse tikslas – susitikti su antikorupcinių komisijų nariais, išklausyti pasiūlymus ir pageidavimus, nes Seimo rudens sesijoje bus svarstomi antikorupcinių komisijų sudarymo principų įstatymų pakeitimai, o tam reikia išsamiau žinoti situaciją.

Švenčionių r. korupcijos prevencijos komisijos pirmininkė Elena Kliukaitė trumpai supažindino su komisijos veikla bei atkreipė dėmesį į popierizmo ir ataskaitų gausą, kurioms paruošti reikėtų atskiro žmogaus.

Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis atkreipė dėmesį į tai, kad Švenčionių r. korupcijos prevencijos komisija yra mišri: čia yra ir savivaldybės darbuotojai, ir tarybos nariai. Tokiu principu sudaryta komisija geriau žino įvairių savivaldos struktūrų darbą. Meras be kita ko sakė, kad ne tiek svarbu, kas vadovauja komisijai – pozicijos ar opozicijos atstovas, svarbu, kad nebūtų destrukcijos, kad komisija netaptų dar vienu opozicijos įrankiu, trukdančiu normalų darbą. Panašias mintis išsakė ir mero patarėja Audronė Linkuvienė ir Švenčionių korupcijos prevencijos komisijos pirmininkė Elena Kliukaitė. Atsakydama į tai Seimo narė Agnė Bilotaitė sakė, kad svarstoma, kaip užkirsti kelią tokiems atvejams.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis