Mes turime 403 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5173
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21374
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97404
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Neįgaliųjų rajoninės sporto varžybos buvo azartiškos

2012 m. spalio 24 d. trečiadienis Nr.81 (1225)

Spalio 9-ąją Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos sporto salėje į tradicines varžybas buvo susirinkęs mūsų rajono neįgalieji. Švenčionių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkas Tadeušas Šimkovičius informavo, kad atvyko 71 žmogus iš Pabradės, Švenčionėlių, Švenčionių ir Adutiškio.

Sporto žaidynių dalyvius pasveikino rajono meras Vytautas Vigelis, kuris pasirūpino, kad iš visų rajono kampelių neįgalieji būtų atvežti į renginį. Meras pasidžiaugė, kad šios varžybos jau tapo gražia tradicija ir kaskart sutraukia didelį būrį įvairias negales turinčių žmonių iš viso rajono. Meras pasveikino Tadeušą, šiemet tapusį Lietuvos čempionu, kartu su Lietuvos neįgaliųjų sportininkų komanda Pasaulio čempionate užėmusį 4-ąją vietą (Lietuvos komanda aplenkė JAV, Rusiją, Angliją), padėkojo ir ilgametei net 13 metų Švenčionių neįgaliųjų draugijai vadovavusiai Valentinai Galeckienei.

Renginio metu visi buvo supažindinti su medicininės reabilitacijos, techninių priemonių ir kompensacinės įrangos gavimo tvarka ir galimybėmis. vyko įvairiausių rankdarbių paroda, kurią parengti padėjo Švenčionių socialinių paslaugų centro darbuotoja Giedra Kaminskienė.

T.Šimkovičius pasidžiaugė, kad neįgaliųjų draugija turiningai bendradarbiauja su darbo birža ir Žirmūnų mokymo centru, kuriame ir šiuo metu mokosi keli draugijos nariai. Kai kurie iš jų jau ir dirba. Pasak aktyviai gyvenančio ir sportuojančio draugijos pirmininko T.Šimkovičiaus, svarbiausia – neužsidaryti namuose. Jis su rajono meru V.Vigeliu aptarė ir situaciją rajone, kur neįgaliesiems patogu įvažiuoti vežimėliais, o kur dar reikėtų tuo pasirūpinti.

Pagrindinis varžybų prizas – mero taurė – buvo įteiktas Pabradės komandai, kuri laimėjo 1-ąją vietą pagal iškovotus medalius.

Varžybų organizatoriai rajono merui Vytautui Vigeliui ir Socialinės paramos skyriaus vedėjui Antanui Lašinskui įteikė neįgaliųjų meninės veiklos būreliuose sukurtus skoningus rankdarbius.

Varžybos vyko kelias valandas, čia pakako ir azarto, ir sportinių aistrų. Sporto žaidynėse buvo išdalinta 8 medalių komplektai. Šaškių turnyre tarp vyrų 1-ąją vietą užėmė Vytautas Laužadis, 2-ąją - Ivan Šinkovskij, 3-ąją - Alfonsas Burka; šaškių turnyre tarp moterų 1-ąją vietą laimėjo Margarita Burka, 2-ąją - Miroslava Cicėnienė, 3-ąją - Svetlana Nalivaikienė. Smiginio 1-ąją vietą laimėjo Povilas Mikutavičius, 2-ąją - Valentina Galeckienė, 3-ąją - Nijolė Drazdienė. Lėkštės metimas: 1-oji vieta Povilas Mikutavičius, 2-oji - Veronika Šnurovienė, 3-oji - Margarita Burka. Grindų riedulys: 1-oji vieta - Miroslava Cicėnienė, 2-oji - Vytautas Janušauskas, 3-oji - Valentina Galeckienė. Baudų metimas: 1-oji vieta Viktoras Kumpinas, 2-oji - Vitoldas Barzdo, 3-ioji - Giedra Kaminskienė. Rankų lenkimas: 1-oji vieta Vitoldas Barzdo, 2-oji - Viktoras Kumpinas, 3-ioji - Povilas Mikutavičius. Pupelių rinkimas: 1-oji vieta Kristina Labanauskienė. Komandinėse varžybose 1-oji vieta ir mero taurė teko Pabradės komandai, 2-oji – Švenčionių komandai.

T.Šimkovičius dėkojo Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos direktorei už patalpas, kur visi galėjo puikiai praleisti laiką, papildomo ugdymo centro direktoriui Stanislovui Padvoiskiui ir jo komandai už organizavimą ir teisėjavimą sporto žaidynėse, nuolatiniam rėmėjui – Švenčionių vaistažolių fabriko direktoriui už skanią, gydomąją arbatą, kuri buvo išdalinta ne tik prizininkams, bet ir visiems šios sporto šventės dalyviams.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis