Mes turime 269 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2754
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21298
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68624
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jaunuolio laisvalaikis – „naminukės“ gamyba

2012 m. gruodžio 1 d. šeštadienis Nr.92 (1236)

Lapkričio 26 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnams įkliuvo jaunasis degtindarys, miške plušantis prie savadarbio „naminukės“ gaminimo aparato.

Pirmadienį apie 16.00 val. policininkainuvyko į Nemenčinės miškų urėdijos Žeimenos girininkijos mišką patikrinti gautą informaciją dėl naminės degtinės gaminimo. Surasti „naminukės“ gamyklą buvo nelengva. Pareigūnams reikėjo eiti tankiu mišku, pelkėtais keliais. Pastangos buvo nebergždžios – pareigūnai aptiko naminės degtinės gamybos procesą pačiame įkarštyje – kūrenosi laužas, virė raugas. Įvykio vietoje pareigūnai sulaikė aštuoniolikmetį Pabradės miesto gyventoją A.K. Šalia aparato buvo aptikta apie 200 litrų į raugą panašaus skysčio. Aparatas ir skystis paimti ir saugomi Švenčionių rajono PK.

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas).

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK inf.