Mes turime 311 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:145
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16346
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92376
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Atsinaujinusi „Rūta“ veikia naujose patalpose

2012 m. gruodžio 8 d. šeštadienis Nr.94 (1238)

Šią savaitę Švenčionių miesto centre sukėlė pagyvėjimą įkurtuvės. Į naujas patalpas persikėlė pirkėjams gerai pažįstama, bet gerokai atsinaujinusi parduotuvė „Rūta“. Tiesa, pirkėjams neteko klaidžioti jos beieškant, persikėlė parduotuvė netoli – tame pačiame pastate, einant nuo miesto centro įėjimas šiek tiek kairiau.

Nelaukdami geresnių laikų, Ana ir Česlovas Lipnickiai plečia šeimos verslą. Įsigijo erdvias patalpas, perkėlė į jas taip pat ir Vilniaus gatvėje buvusią drabužių parduotuvę, atnaujino ir išplėtė prekių asortimentą. Taip susikūrė graži, erdvi parduotuvė. Dabar čia galima nusipirkti dovanėlę bet kokiai progai ir atsinaujinti garderobą nuo galvos iki kojų. Drabužiai, avalynė, kosmetika, rankinės – žinomų firmų. Kainos įvairios, yra ir pigesnių prekių, bet daugiausia orientuojamasi į aukštos kokybės gaminius. Atsidarymo dieną čia jau buvo iš ko pasirinkti stilingų drabužių. Pasak Anos, pavasarėjant asortimentas plėsis, yra užsakyta pirkėjų gerai vertinamų firmų gaminių. Kol kas parduotuvė išsidėsčiusi tik pirmajame pastato aukšte, bet jau vasaros pradžiai verslininkai Lipnickiai planuoja dar vieną šeimos verslo plėtros etapą – prekybos salei skirti antrąjį aukštą.

Pradėję nuo prekybos maisto produktais, kovo mėnesį švęsiantys veiklos dvidešimtmetį verslininkai Ana ir Česlovas Lipnickiai netrypčiojo vietoje, nedarė to, ką daro daugelis, o nuolat stebėjo, ko reikia žmonėms ir tuo prekiavo. Gal todėl iš pradėjusių veiklą nemažame buvusio buitinio kombinato pastate verslininkų išliko vieninteliai. Nevengdami rizikos, keisdami veiklas, jie stengiasi prekiauti tuo, ko rinkoje trūksta. Prekiavę maistu, gėlėmis, ištyrė rinką ir ryžosi imtis pramoninių prekių. Pasiteisino, ir štai parduotuvė plečiasi.

Žengiant į sudėtingesnę sritį – mados pasaulį, reikia daugiau žinių, meninio skonio ir nuojautos. Tenka labai daug domėtis madų tendencijomis, važinėti į parodas, kur gamintojai pristato ateinančių sezonų kolekcijas. Iš siūlomos gausybės prekių reikia sugebėti atsirinkti tai, kas patiks mūsų pirkėjams. Viską tenka daryti labai iš anksto. Šiuo metu jau užsakyta drabužių pavasario kolekcija ir vasaros avalynės. Prekiaujama labai geros kokybės apatiniu latvišku trikotažu. Gera naujiena apkūnioms moterims – Ana pasiryžusi jas gražiai puošti, nors tokių drabužių, pasirodo, labai sunku gauti, nes mažai kas siuva. „Rūtoje“ jau ir dabar yra didesnių dydžių stilingų drabužių, netrukus bus daugiau – pavyko surasti tokius drabužius siuvančią firmą iš Estijos. Kainos, aišku, didesnės negu turguje, bet gaminiai jų verti.

Pirkėjai džiaugsis ir kokybiška Lenkijos firmų avalyne, garsiausių tad ir brangių kosmetikos firmų gaminiais, taip pat ir pamėgta bei gerokai pigesne rusiška kosmetika. Kol kas „Rūtoje“ neliko gėlių, bet šeimininkai niekada nesako „niekada“.

Ana ir Česlovas džiaugiasi, kad pirkėjų yra net sunkmečiu, ypač jų padaugėja vasarą. „Rūtoje“ perka ne tik švenčioniškiai, bet ir kitų miestelių gyventojai. Atrado „Rūtą“ ir pravažiuojantys vilniečiai – juk čia tos pačios prekės kainuoja 20-30 proc. pigiau negu Vilniuje. „Vilnietiškų antkainių pas mus neuždėsi“, - paaiškina ponia Ana.

Česlovas ypač džiaugiasi, kad kolektyvas dirbs daug gerenėmis sąlygomis. Kolektyve pokyčių nėra – naujojoje parduotuvėje dirba visas senasis kolektyvas. Natalija Maskaliūnienė čia dirba jau 12 metų, Valentina Lapinienė 7 metus, Aliona Mikulo 6 metus, Danuta Končanina 3 metus. Jos gali ir patarti, ir padėti išsirinkti reikiamą prekę arba apsispręsti, kas Jums tinkamiausia.

Atsinaujinusi „Rūta“ laukia pirkėjų kiekvieną dieną nuo 9 val. iki 18 val., šeštadieniais – nuo 8 val. iki 16 val. Sekmadienis – poilsio diena.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis