Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3323
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19524
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95554
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Darbo partijos Švenčionių skyrius šventė Kalėdų padėkos vakarą

2012 m. gruodžio 15 d. šeštadienis Nr.96 (1240)

Gruodžiui įpusėjus kolektyvai jau pradeda rengti tradicinius kalėdinius vakarus,  kurių metų visi drauge pasidžiaugia nuveiktais darbais, nuoširdžiai pabendrauja. Kalėdos pirmiausia šeimų šventė, todėl Darbo partijos Švenčionių skyriaus nariai į tradicinį vakarą rinkosi jau ketvirtadienį. Po dienos darbų į Švenčionėlių kultūros centre surengtą šventę, kurioje laukiami visi skyriaus nariai, atvyko dauguma jų. Šiemet jie tikrai turi kuo pasidžiaugti - skyriaus narių gretos auga, užtikrinta Seimo  rinkimų pergalė įkvepia naujiems darbams.

Tardamas sveikinimo žodį Darbo partijos Švenčionių skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis pirmiausia pristatė švenčioniškius darbiečius savo apsilankymu pagerbusius aukštus svečius. Į šventę atvyko buvęs Seimo narys ir  savo darbais mūsų rajonui labai nusipelnęs žmogus Konstantas Ramelis, naujai išrinkti ir jau užimantys įtakingus postus mūsų Seimo nariai: kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Peticijų komisijos pirmininkas Petras Čimbaras su žmonomis, labai geras Švenčionių skyriaus draugas ir ilgametis globėjas Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Seimo Nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas, Vilniaus miesto vicemeras Jonas Pinskus ir Širvintų skyriaus pirmininkė ˇivilė Pinskuvienė, kuri visada su pasididžiavimu pabrėžia, kad kilusi iš Adutiškio. Tarp svečių buvo ir Darbo partijos prezidiumo narys Romualdas Patalavičius, skyriaus kuratorė Vaida Giraitytė bei centrinės būstinės laikinoji vadovė Laura Čižiūtė.

Skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis pasidžiaugė, kad metai partijai buvo sėkmingi, o rinkimų pergalė – puikus rinkėjų įvertinimas. Švenčionių rajonas, rinkimuose dalyvaujantis su Molėtų ir Ignalinos rajonais, išrinko iš tikrųjų ne du, o tris Seimo narius – be jau mums žinomų, pelnė papildomą mandatą Darbo partijai, nes Šarūnas Birutis išrinktas dvigubai – ir vienmandatėje, ir pagal sąrašą. Iš 29 darbiečių Seime net trys išrinkti mūsų rajono apygardose. Yra kuo pasidžiaugti – geri rinkimų rezultatai, suformuota Vyriausybė, patvirtinta programa, nepaisant šmeižto, Darbo partija oriai atsilaikė ir yra valdančiojoje koalicijoje. Skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis pabrėžė, kad Švenčionių rajono rinkimų rezultatai antri po Kėdainių. Netrukus kalbėjęs Seimo narys Petras Čimbaras su humoro gaidele pataisė:

- Nenorėčiau sutikti, Švenčionys – geriausi: turime net du Seimo narius ir ministrą, o Kėdainiai neturi. Po ketverių metų pralenksime Kėdainius ir visais kitais atžvilgiais.

Naujai išrinktieji Seimo nariai Šarūnas Birutis ir Petras Čimbaras labai nuoširdžiai dėkojo visiems partiečiams už paramą rinkimuose, savo pergalę įvardijo kaip darnios   komandos darbo rezultatą.

- Priėmėte mane kaip pasimetusį vaiką į savo gražią šeimą, globojote, padėjote pritapti, - sakė Petras Čimbaras. - Visada būsiu su  jumis, spręsiu drauge iškilusias problemas.

Džiugu girdėti, kad visi aukšti svečiai žadėjo rajonui paramą. Vytautas Vigelis kvietė partiečius susitelkti, nes visų laukia sunkus darbas, bet išreiškė viltį, kad vis dėlto bus lengviau, kai nebus dirbtinių kliūčių. Jis neslėpė nuoskaudos, kad ketverius metus teko ne kartą jas patirti. Buvęs Seimo narys Konstantas Ramelis patvirtino, kad buvo nelengva, nes daugelis prašymų buvo valdančiųjų ignoruojami.

Seimo narys Artūras Paulauskas Švenčionių skyrių vadino laimėtoju – jis neprisimena, kad šio skyriaus kandidatai  kada būtų nelaimėję rinkimų. Jis tai pirmiausia priskyrė puikiam skyriaus pirmininko Vytauto Vigelio vadovavimui, taip pat ir skyriaus narių puikiam darbui.

Šventėje dalyvavo ir sveikinimo žodį tarė draugiškų partijų atstovai tarybos nariai Regimantas Dalgėda (socialdemoktratai), Vytautas Rastenis (Valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Antonijus Jundo (LRA),  nepriklausomas tarybos narys Darius Velička, sveikinimą atsiuntė Vitalija Lukšienė („Tvarka ir teisingumas“). Beje, kaip dažnai būna, švenčioniškiai, sudarydami valdančiąją koaliciją, ir šįkart vienu žingsniu pranašingai pralenkė šalies įvykius – rajono taryboje darbiečių koalicija su socialdemokratais – sena ir tvirta, o sąjunga su Lenkų rinkimų akcijos atstovais rajone taip pat susidarė anksčiau.

Kalėdų šventę finansavo išrinktieji Seimo nariai Šarūnas Birutis ir Petras Čimbaras, Katažynos ir kaštoninio Vilniaus choro koncertą pasidovanojo Darbo partijos Švenčionių skyrius. Skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis taip pat labai dėkojo rėmėjams: verslininkams Vladislavui Aborovičiui, Genadijui Lazdinui, Albinui Zakarauskui, ūkininkams Izidoriui Balčiūnui ir Rimantui Stankūnui, urėdui Nauriui Jotautui.

Darbiečiai moka ir dirbti, ir švęsti. Prasmingai bebaigiantys 2012-uosius, pasirengę naujiems 2013-ųjų  iššūkiams ir darbams.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis