Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16204
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92234
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Į Švenčionėlius atskrido „Sakalas“

2012 m. gruodžio 19 d. trečiadienis Nr.97 (1241)

Lapkričio 24 dieną Dzūkijos širdyje - Alytuje - vyko III Respublikinis jaunųjų atlikėjų lietuviškos muzikos konkursas – festivalis „Atlėk, sakale“, propaguojantis lietuvišką muziką ir profesionalų atlikimą. Jaunieji atlikėjai varžėsi trijose amžiaus grupėse.

Švenčionėlių meno mokyklos 5 kl. kanklininkė Karolina Karneckaitė savo amžiaus grupėje buvo įvertinta aukščiausia 1-ąja vieta. Reikia paminėti, kad kiekvienoje amžiaus grupėje buvo skirtos tik trys prizinės vietos: 1-oji, 2-oji, 3-ioji, - kiti atlikėjai buvo apdovanoti padėkomis.

Karolinai tai - trečiasis respublikinis konkursas, kuriame įvertinama aukščiausiu lygiu. Iš dviejų tarptautinių konkursų „Mažieji talentai“ - taip pat sugrįžo su laureatės diplomais, 2010 metais stebėjome ir originalų K.Karneckaitės pasirodymą Lietuvos TV vaikų ir moksleivių konkurse „Dainų dainelė“, o muzikuodama fortepijonu mokytojos Stelos Turicos klasėje jau pirmaisiais metais tapo techniškiausia mokyklos papildomo instrumento konkurso „Jaunieji daigeliai“ atlikėja.

Tarp vyriausiųjų atlikėjų - 3-iojoje amžiaus grupėje varžėsi ir Švenčionėlių meno mokyklos absolventė Mija Beganskaitė. Kadangi komisijos sprendimu 1-oji vieta nebuvo skirta, Mija laimėjo aukščiausiąją 2-ąją vietą. O svarbiausia - kad į Švenčionėlius „atskrido“ vienintelis ir pagrindinis festivalio - konkurso apdovanojimas - Sakalas! Jis Mijai buvo įteiktas už geriausią lietuviško kūrinio interpretaciją. Kanklininkei akomponavo puikiai mokytojos Stelos Turicos parengta jaunoji pianistė Justina Šapokaitė.

M.Beganskaitės biografijoje - keturi aukščiausi apdovanojimai respublikiniuose instrumentinio muzikavimo konkursuose. Mija žinoma respublikoje kaip perspektyvi jaunoji atlikėja.

Nuoširdžiai džiaugiuosi mergaičių atkaklumu, darbu, meile muzikai ir kad plačiai garsina Švenčionėlių vardą! Linkiu joms stiprybės ir dvasinio džiaugsmo kasdienėje meninėje veikloje, o jų tėveliams ir artimiesiems dėkoju už moralinį ir finansinį palaikymą. Su artėjančiomis Šventėmis!

Irma ASINAVIČIENĖ

Švenčionėlių meno mokyklos mokytoja

 
Reklaminis skydelis