Mes turime 573 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11420
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29841
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:111590
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Projektas „Bibliotekos pažangai“ vykdomas ir Zadvarninkų bibliotekoje

2011 m. birželio 15 d., trečiadienis Nr. 44 (1091)

Prieš porą dešimtmečių daugeliui žmonių informacinių technologijų atėjimas kėlė savotišką baimę, o dabar be kompiuterių jau negalime išsiversti. Internete galime sužinoti paskutines naujienas, susimokėti už paslaugas, surasti reikiamą informaciją, bendrauti. Šį sąrašą galėčiau tęsti gana ilgai. Norint perprasti kompiuterius ir informacines technologijas, reikalingi bent jau elementarūs pagrindai. O kur su jais susipažinti? Puikią galimybę tam suteikia projektas „Bibliotekos pažangai“, kuris pasiekė ir kaimo vietovėse esančias bibliotekas, tarp jų ir Zadvarninkų kaimo biblioteką. Apie jo svarbą kaimo vietovėms ir paprašiau pasidalinti Zadvarninkų k. bibliotekos-filialo vedėją Laimą Strakšienę.

- Projektas „Bibliotekos pažangai“ kaimo vietovėse padeda žmonėms susipažinti su informacinių technologijų pasauliu. Šis projektas įgyvendinamas remiantis tarptautiniu trišaliu susitarimu tarp LR Kultūros ministerijos, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir Bilo ir Melindos Geitsų fondo. Projektas „Bibliotekos pažangai“ tęsia ir papildo Bibliotekų renovacijos ir modernizavimo 2003-2013 metų programą, kurią 2002 m. patvirtino Lietuvos Vyriausybė. Programos uždaviniai ir tikslai – panaikinti miesto ir kaimo ryšių informacinės infrastruktūros netolygumus ir suteikti visiems gyventojams vienodas galimybes naudotis informacinėmis technologijomis socialinėms ir visuomenės reikmėms, o pagrindinis programos tikslas – toliau tobulinti gyventojų kompiuterinio raštingumo pagrindų žinias, - apie projekto „bibliotekos pažangai“ tikslus pasakoja Zadvarninkų k. bibliotekos-filialo vedėja Laima Strakšienė.

- O kuo šis projektas buvo įdomus Zadvarninkų kaimo gyventojams?

- Vykdant projektą Zadvarninkų kaimo bibliotekoje-filiale buvo organizuojami kompiuterinio raštingumo mokymai visuomenei. Mokymų metu gyventojai buvo supažindinti su kompiuterinio raštingumo pradmenimis ir interneto galimybėmis. Mokėsi rinkti ir tvarkyti tekstus, naudotis internetu bei elektroniniu paštu. Buvo mokoma, kaip rasti reikiamą informaciją, kaip naudotis elektronine bankininkyste, socialinio draudimo paslaugomis ir kt. Net ir pasibaigus kursams, į biblioteką atėję gyventojai visada gali gauti išsamią konsultaciją. Mielai kviečiame naudotis informacinių technologijų galimybėmis naudingai informacijai gauti ir bendrauti.

Algis JAKŠTAS