Mes turime 294 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1216
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26346
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73672
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pirmokėliai iškilmingai tapo bibliotekos skaitytojais

2012 m. gruodžio 22 d. šeštadienis Nr.98 (1242)

Švenčionėlių miesto bibliotekos darbuotojos puoselėja labai gražias mažųjų skaitytojų draugystės su knyga ir su biblioteka tradicijas. Čia vaikučiai kartu su auklėtojomis pradeda lankytis dar būdami darželinukų amžiaus, o tapę pirmokėliais ir apšilę kojas naujoje aplinkoje kartu su klasių mokytojomis jie ir vėl apsilanko bibliotekoje. Čia mažieji skaitytojai – patys brangiausi svečiai, juk nuo pirmųjų susitikimų su knygomis ir jų herojais didele dalimi priklauso, ar žmogus su jomis ir toliau išliks draugais.

Kasmet Švenčionėlių bibliotekoje rengiamos labai gražios pirmokėlių įrašymo į skaitytojus šventės, kur vaikai susipažįsta su bibliotekos teikiamomis paslaugomis, tvarka ir naujausiomis knygomis. Ir šiemet tokia proga čia buvo sugužėjusios visos Švenčionėlių progimnazijos pirmokėlių klasės su savo mokytojomis Jūrate Čepuliene, Rasa Nalivaikiene ir Rita Činčikiene. Bibliotekos vedėja Stasė Busilienė supažindino su naujausiomis knygutėmis, kuriomis pasipildė bibliotekos fondai, žaisloteka. Švenčionėlių bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkė Ramutė Kriaučiūnienė papasakojo vaikams, kad bibliotekoje veikia ir lėlių teatriukas, kuriame dalyvauti gali visi, kurie mėgsta vaidinti.

Pirmokėliai susidomėję stebėjo spektakliuką, vartė knygutes, rinkosi, kurias norės parsinešti į namus, pažaidė su bibliotekos žaislotekoje esančiais žaisliukais ir užsirašė į skaitytojų sąrašą.

Irena POŽĖLIENĖ