Mes turime 372 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2052
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18253
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94283
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Telefoniniai sukčiai vėl suaktyvėjo. Saugokimės!

2012 m. gruodžio 22 d. šeštadienis Nr.98 (1242)

Pastaruoju metu Švenčionių rajone suaktyvėję telefoniniai sukčiai tikrino žmonių budrumą. Vieni suprato apgaulę ir nedelsiant pranešė policijai, kiti užkibo ant apgavikų kabliuko ir graudžiai verkė praradę daug pinigų. Policija ragina gyventojus būti atsargiais, saugoti ir nepažįstamiems žmonėms neteikti savo sąskaitų numerių ir prisijungimo prie interneto banko kodų bei slaptažodžių.

Gruodžio 12 dieną įregistruotas pranešimas, kad į Švenčionių rajono gyventojos N.M. telefoną paskambino tariamai FNTT viršininkas, prisistatęs Šarūnu Remeikiu, ir pasakė, kad per jos sąskaitą yra pervedinėjami pinigai, ir išsireikalavo bankininkystės kodus, asmens kodą ir telefono numerį. Kadangi sąskaitoje nebuvo pinigų, tai niekas ir nenuimta. Vėliau moteris pastebėjo, kad jos vardu banke paimti trys kreditai - 3800 litų.

Gruodžio 13 dieną įregistruotas Pabradės miesto gyventojos K.S. protokolas - pareiškimas, kad į laidinį telefoną paskambino tariamai FNTT viršininko pavaduotojas, prisistatęs Šarūnu Remeikiu, ir pasakė, kad per jos sąskaitą yra pervedinėjami pinigai, ir išsireikalavo bankininkystės kodus, asmens kodą ir telefono numerį. Nuėjusi į banką moteris pastebėjo, jog jos vardu paimti trys SMS kreditai -3700 litų.

Gruodžio 19 dieną įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos A.K. protokolas - pareiškimas, kad į namų laidinį telefoną paskambino vyriškis, prisistatęs Šarūnu Remeikiu, kuris pasakė, kad per jos sąskaitą yra plaunami pinigai ir išsireikalavo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir slaptažodžius. Nuėjusi į bankomatą nukentėjusioji rado tik dalį pinigų. Padaryta žala 4000 Lt.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 182 str. (sukčiavimas). Policijos pareigūnai dar kartą perspėja gyventojus: nesakykite niekam savo asmeninių bei banko duomenų; policijos pareigūnai į namus neskambina ir tokių duomenų padiktuoti neprašo.

 
Reklaminis skydelis