Mes turime 398 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3494
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19695
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95725
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Palangoje vyko festivalis „Sportas visiems“

2011 m. birželio 15 d., trečiadienis Nr. 44 (1091)

Iš visos Lietuvos paskutinį gegužės savaitgalį Palangoje rinkosi sveikuoliai. Sveikatingumo festivalį gegužės 29-31 d. organizuojanti Lietuvos asociacija „Sportas visiems“ ir Palangos miesto savivaldybė taip nori atkreipti dėmesį į sveiką gyvenseną ir nukreipti jaunimą aktyviam, turiningam ir sveikam laisvalaikio praleidimui bei pakviesti Lietuvos gyventojus dalyvauti „Sporto visiems“ sąjūdyje, uždegti juos noru sistemingai sportuoti savarankiškai arba jungtis į bendraminčių klubus. Festivalyje dalyvavo Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ organizacijų ir Lietuvos sporto federacijų klubų komandos ir nariai, savivaldybių sporto padalinių delegacijos, mokymo įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų grupės, šeimos bei pavieniai dalyviai.

Švenčionių rajonui atstovavo Švenčionių papildomo ugdymo centro ir sporto klubo „Liūto narvas“ komanda.

Tris dienas Palanga gyveno tradiciniu festivaliu, kuriame registravosi daugiau kaip 5 tūkst. dalyvių. Įvairūs sporto renginiai vyko miesto gatvėse, prie jūros ir stadione. Festivalio programoje – įvairūs kultūros bei pramoginiai renginiai, seminarai, konferencijos ir atskirų sporto šakų varžybos. Įspūdinga buvo festivalio dalyvių eisena nuo jūros tilto iki miesto stadiono, kuriame vyko iškilmingas žaidynių atidarymas. Stadione mūsų laukė žiūrovų pilnos tribūnos. Švenčionių PUC ir sporto klubo „Liūto narvas“ aerobikos sportininkės šoko per iškilmingą atidarymą masinį pratimą.

Kaip ir kasmet organizatoriai festivalio dalyviams, miestelėnams ir Palangos svečiams pasiūlė ne tik tradicinius renginius, bet ir keletą naujovių. Viena iš jų – žymiausių Lietuvoje gatvės šokių choreografų pamokos. Iš viso festivalio programoje – beveik 40 skirtingų sporto rungčių. Mūsų sportininkai pasivaržė smiginio, pasagos mėtymo, šaudymo pneumatiniu šautuvu, virvės traukimo, svarsčio metimo ir pusiausvyros testavimo rungtyse, kuriame mūsų sportininkė-mėgėja Liudmila parodė geriausią rezultatą iš visų šioje rungtyje dalyvavusiųjų dalyvių - 1 min 45 sek. Didžiojoje scenoje Jūratės ir Kastyčio skvere prie jūros tilto praeivius džiugino „Ekofiesta“ – gimnastikos visiems, aerobikos ir kitų kolektyvų pasirodymai, čia dalyvavo ir savo aerobikos šokį pristatė Švenčionių mergaitės - aerobikos atlikėjos. Savo jėgas svarsčio metimo sektoriuje išbandė ir mūsų komandos vyrai Natas Burokas, Dainius Burokas ir Stanislav Podvoiskij. Puikiai pasirodė Natas Burokas iškovojęs 9-10 m. amžiaus grupėje 2 vietą, taip pat buvo apdovanotas medaliu kaip jauniausias šios rungties dalyvis. Virš 50 m. grupėje 2 vietą laimėjo Švenčionių PUC direktorius Stanislav Podvoiskij.

Asociacijos „Sportas visiems“ prezidentas Algis Vasiliauskas akcentavo, kad festivalis – tai mūsų visų sporto renginys, kuriame yra stipresnių, greitesnių ir ištvermingesnių, tačiau nėra nugalėtojų ir pralaimėjusiųjų. Tos trys dienos visiems padovanojo daug malonių įspūdžių, kurie ilgai neužsimirš.

Irina BUROKIENĖ
Kūno kultūros mokytoja ir aerobikos trenerė

 
Reklaminis skydelis