Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:677
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16878
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92908
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2013 m. sausio 5 d. šeštadienis Nr.1 (1244)

Vyras prisirišo prie stulpo ir susidegino

Sausio 2-osios rytą Švenčionių rajono Magūnų kaime rastas susideginęs žmogus. 54 metų vyriškis viela per juosmenį prisirišo prie stulpo, esančio už jo ūkinio pastato, apsipylė benzinu ir padegė save. Vyriškis gyveno su motina. Pasak jos, sūnus vidurnaktį išėjo iš namų ir nebegrįžo. Ryte apie 7 val. moteris su kaimyne rado prie stulpo pririštus apdegusius palaikus. Netoliese gulėjo benzino bakelis ir atsisveikinimo laiškas. Pasak pareigūnų, laiške teigiama, kad vyriškis tokiam poelgiui ryžosi dėl ligos.

 

Po Adutiškį – su ginklu

Paskutinės praėjusių metų dienos vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai telefonu iš vietos gyventojų gavo pranešimą, informuojantį, kad po prie pat sienos su Baltarusija esantį Adutiškio miestelį su šautuvu vaikšto neblaivus asmuo.

Iš čia pat esančios Adutiškio užkardos į nurodytą vietą nuskubėję pasieniečiai sulaikė, kaip vėliau paaiškėjo, 30-metį Švenčionių rajono gyventoją. Jis buvo smarkiai apgirtęs ir turėjo vienvamzdį lygiavamzdį medžioklinį šautuvą. Sulaikomas vyras pasipriešino, todėl VSAT pareigūnai panaudojo fizinę jėgą ir jį surakino antrankiais.

Nustatyta, kad šis neužtaisytas šautuvas laikomas nelegaliai. Sulaikymo metu šovinių neblaivus vyras neturėjo.

Pasieniečiai jį nugabeno į užkardą. Čia vyras atsigulė ant grindų ir, manoma, dėl neblaivumo užmigo. Dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

 

Telefoninis sukčius ir vėl rado auką

Gruodžio 19 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos A.K. protokolas - pareiškimas, kad į telefoną paskambino vyriškis, prisistatęs Šarūnu Remeikiu, kuris pasakė, kad per sąskaitą yra plaunami pinigai ir išsireikalavo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir slaptažodžius. Užblokavusi sąskaitą ir nuėjusi į „Swedbank“ bankomatą rado tik dalį likusių pinigų. Padaryta žala 4000 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

 

Pabradėje – artilerijos sviedinys

Gruodžio 19 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradėje, Malūno gatvėje, Priešgaisrinės ir gelbėjimo tarnybos pareigūnai po gaisro rado artilerijos sviedinį. Nustatyta, kad tai minosvaidžio mina, kuri kelia realų pavojų, todėl išvežta sunaikinimui. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 253 str. 1 d.

 

„Geras“ draugas apsilankė...

Gruodžio 20 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo J.S. pareiškimas, kad po draugo apsilankymo iš namų dingo mobilaus ryšio telefonas „Nokia“, vaizdo kamera, fotoaparatas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Ne elektrikas, o vagišius

Gruodžio 20 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos J.M. protokolas - pareiškimas, kad į namus užėjo nepažįstamas vyras, prisistatęs elektros tinklų darbuotoju, ir po jo apsilankymo iš namų dingo mobilaus ryšio telefonas „Nokia 2720“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos J.Š. protokolas - pareiškimas, kad į namus užėjo nepažįstamas vyras, prisistatęs elektros tinklų darbuotoju, o po jo apsilankymo iš namų dingo 50 Lt ir rado suplėšytas dvi kupiūras po 50 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Ir dar vienas „svečias“...

Gruodžio 21 d. įregistruotas Švenčionėlių seniūnijos gyventojo J.S. protokolas - pareiškimas, kad pas jį į svečius buvo užėjęs jaunuolis, po jo apsilankymo iš namų dingo 820 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Vagystės

Gruodžio 20 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo K.L. pareiškimas, kad atvykęs į sodybą, esančią Švenčionių seniūnijoje, pastebėjo, sugadintą vieną bičių avilį ir pavogtus 4 bičių avilio rėmelius su žiemos maistu bitėms bei kitas avilio dalis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gruodžio 21 d. įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo A.G. protokolas - pareiškimas, kad iš jo namų pavogtas benzininis pjūklas „Shtill“ ir kirvis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gruodžio 24 d. įregistruotas Adutiškio miestelio gyventojo protokolas - pareiškimas, kad buvo įsibrauta į namus, iš kur dingo pinigai, aukso dirbiniai ir kiti namų apyvokos daiktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Gruodžio 28 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojo N.T. pareiškimas, kad iš sandėliuko dingo dviratis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Automobilis partrenkė pėsčiąsias

Gruodžio 29 d. įregistruotas pranešimas, kad Vilniaus gatvėje, Pabradės mieste, automobilis SUZUKI, vairuojamas Pabradės miesto gyventojo B.J. partrenkė staiga į Vilniaus gatvės važiuojamąją dalį išėjusias pėsčiąsias Pabradės miesto gyventojas G.R., gim. 1948 m. ir L.G., gim. 1951 m., kurios dėl eismo metu patirtų sužalojimų hospitalizuotos į Švenčionių rajono ligoninės traumatologijos skyrių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

 

Savaitės įvykiai

Per savaitę (gruodžio 17 – 27 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 188 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėta 15 ikiteisminių tyrimų.

Policijos pareigūnai nustatė 13 viešosios tvarkos pažeidimus, iš jų 10 viešosios tvarkos pažeidimų pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose), 2 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas), 1 – pagal LR ATPK 187 str. (pasipriešinimas policijos pareigūnams). Gruodžio 22 dieną Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje, rastas apgadintas automobilis „WV Passat“. Įvykis tiriamas. Gruodžio 29 dieną pranešė parduotuvės apsaugos darbuotojas, kad Švenčionyse, parduotuvėje, vyriškis praėjo pro kasas nesusimokėjęs už prekes. I.Ž. surašytas protokolas pagal LR ATPK 50 str.

Per savaitę buvo nustatyti 28 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 3 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivus, 2 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 3 vairuotojai vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta valstybinė techninė apžiūra, 2 vairuotojai viršijo nustatytą greitį. Nustatyti 6 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai.

Pažymėtina, kad dėl sudėtingų vairavimo sąlygų per savaitę buvo įregistruota nemažai eismo įvykių, kurių metu buvo apgadinti automobiliai. Todėl vairuotojų prašytume atsižvelgti į meteorologines sąlygas ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį. Vairuokite atidžiai!

Parengta pagal Švenčionių RPK, VSAT informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 
Reklaminis skydelis