Mes turime 358 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1516
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11703
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87733
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kalėdinė dvasia pasklido ir po rajono vaikų globos namus

2013 m. sausio 5 d. šeštadienis Nr.1 (1244)

Švenčionių rajono savivaldybės Jaunimo reikalų taryba nusprendė iš sutaupytų lėšų pradžiuginti rajono vaikų globos įstaigų ugdytinius ir neįgaliuosius vaikus bei atnešti jiems dovanėlių ir džiugią kalėdinę nuotaiką. Taigi Jaunimo reikalų tarybos atstovai Jolanta Olechnovič, Inga Varnienė, Daiva Pilipavičienė, Inesa Bojarunec, Kristina Spiridonovaitė, savanoriai Marius Mandrikas ir Lukas Liolia su Kalėdų Seneliu važinėjo po rajono globos namus, bendravo su vaikais ir pedagogais bei darbuotojais, klausėsi vaikų koncertėlių, kartu šoko, dainavo, deklamavo eilėraščius, traukė iš Kalėdų Senelio maišo dovanas ir saldainius.

Aplankyti ir pradžiuginti buvo Švenčionių laikinosios globos vaikų namai ir lavinamoji klasė, kurioje mokosi neįgalūs vaikučiai, Švenčionėlių vaikų globos namai ir abeji Pabradės globos namai. Visų šių apsilankymų tikslas, žinoma, buvo prieš šventes pradžiuginti šių įstaigų vaikus. Tačiau norėta ir užmegzti glaudesnius ryšius su šių įstaigų kolektyvais, aptarti tolimesnes galimas bendras veiklas ar projektus, sudaryti dar geresnes sąlygas vaikų globos namuose gyvenantiems vaikams ir jaunimui įsitraukti į rajone veikiančių įvairių jaunimo organizacijų veiklas bei užsiėmimus.

O kaip vaikai džiaugėsi Kalėdų Seneliu! Ir ant kelių norėjo pasėdėti, ir barzdą pačiupinėti, ir, žinoma, saldainių iš stebuklingojo maišo gauti. Visur buvo surengti ir nuoširdūs koncertai. Švenčionyse ir Švenčionėliuose juose kartu dalyvavo ir meno mokyklų mokiniai su vadovais.

Švenčionėliuose mokytojas Gytis Šalna ne tik parengė puikų savo mokinių koncertą, bet ir įteikė globos namų vadovei Ritai Jakubėnienei iš Betliejaus atkeliavusią šventąją ugnį. „Su taika mes visi laimime“ - su tokiu šūkiu į Lietuvą ir prieš 2012-ųjų Kalėdas atkeliavusija Betliejaus Taikos ugnis – žmonijos brolybės, draugystės, Dievo meilės ir taikos ženklas.

Daugiau nei dešimtmetį Lietuvoje vykstančios „Betliejaus taikos ugnies“ akcijos metu Betliejuje uždegta žvakės liepsnelė keliauja iš rankų į rankas, neaplenkdama ir globos namų, ligoninių, kalėjimų, universitetų, aukščiausių Lietuvos valdžios institucijų bei kitų organizacijų. Akcijos sumanytojai sakė, kad simboline žvakės liepsna siekiama paskatinti įžiebti taiką ir ramybę pirmiausiai savo širdyse, o po to – ją skleisti aplink.

Betliejaus taikos ugnies idėja kilo 1986 m. Austrijoje, vykdant socialinę paramos akciją „Šviesa tamsoje“, kai vienas ypač daug gero nuveikęs vaikas nukeliavo į Palestiną ir Betliejuje uždegė žvakę, kurią kaip taikos ir vilties simbolį parvežė į Vieną ir išplatino savo šalyje. Iš pradžių ši tradicija įsitvirtino tik Austrijoje, tačiau labai greitai taikos ugnis skautų bei visų geros valios žmonių dėka išplito po visą pasaulį.

Gražų, širdis virpinantį koncertą surengė Švenčionėlių vaikų globos namų muzikos vadovės Linos Rodevičienės vadovaujami vaikai, kurie puikiai dainavo, šoko, vaidino ir grojo.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis