Mes turime 367 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2283
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18484
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94514
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kreipimasis į Lietuvos Respublikos Vyriausybę dėl tarptautinio pasienio kontrolės punkto atidarymo Adutiškio mstl., Švenčionių r.

2013 m. sausio 9 d. trečiadienis Nr.2 (1245)

2012 m. gruodžio 20 d.

           Švenčionys

Kertant Lietuvos Respublikos ir Baltarusijos Respublikos sieną, tarptautiniuose kontrolės punktuose nuolat susidaro transporto eilės. Sprendžiant problemas, susidariusias pasienio punktuose su Baltarusija, būtina atidaryti papildomus tarptautinius pasienio kontrolės punktus.

Įvertinant perspektyvinę Adutiškio pasienio kontrolės punkto plėtrą, 2012 metais suremontuota didžioji Švenčionys – Adutiškis (iki pat pasienio kontrolės punkto) kelio ruožo dalis, su galimybe paplatinti kelio juostą 1,5 metro (ši kelio juosta pilnai paruošta asfaltavimui). 2013 metais bus baigta remontuoti paskutinė kelio Švenčionys-Adutiškis (Švenčionys-Milkuškos) atkarpa.

Švenčionių rajono savivaldybė, Švenčionių rajono mokyklos ir Baltarusijos Respublikos Postavų rajono vykdomasis komitetas, Postavų rajono mokyklos yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartis daugelyje veiklos sričių, ieško aktualių pasienio regiono problemų sprendimo būdų. Baltarusijos Respublikos Postavų rajono vykdomasis komitetas pritaria Adutiškio tarptautinio pasienio kontrolės punkto įrengimui, tuo labiau, kad Baltarusijos teritorijoje kelias, vedantis į Moldevičių (Adutiškio) pasienio punktą, atitinka reikiamus standartus.

Siekiant išvengti didelių transporto srautų per Švenčionių miestą, Adutiškio miestelį, Švenčionių rajono bendrajame plane numatyti aplinkkeliai.

Pasienio kontrolės punkto veikla susijusi su pasienio tarnybų darbu, todėl Adutiškyje įrengtas tarptautinis pasienio kontrolės punktas strategiškai tinkamoje vietoje dėl to, kad už kelių kilometrų yra Adutiškio pasienio užkarda.

Euroregionas „Ežerų kraštas“ vienija 29 pasienio regiono savivaldybes iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos. 2012m. birželio 8d. eiliniame euroregiono „Ežerų kraštas“ tarybos posėdyje išklausiusi informaciją apie tarptautinio pasienio kontrolės punkto steigimą, taryba pažymėjo, kad būtina gerinti susisiekimą tarp kaimyninių valstybių, tam reikia atidaryti papildomus tarptautinius pasienio kontrolės punktus, ir kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę dėl pasienio kontrolės punktų statuso keitimo į tarptautinius. Taip pat prašė Baltarusijos Respublikos Vyriausybę remti valstybės sienos ruože nuo Visagino miesto iki Lavoriškių vieno iš pasienio kontrolės punktų pertvarkymą į tarptautinį pasienio kontrolės punktą.

2012 m. vasario 7 d. nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius apie dvišalių pasienio punktų su Baltarusija pertvarkymą į tarptautinius, galinčius praleisti sunkvežimius, įrengimo galimybes kalbėjosi su Baltarusijos ambasadoriumi Vladimiru Dražinu. Abiems šalims priimtinas sprendimas būtų, jei vienas iš pirmųjų punktų, pritaikytas sunkiasvoriams vilkikams, turėtų būti įrengtas Adutiškyje.

Švenčionių rajono savivaldybės taryba kreipiasi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę, prašydama neatidėlioti Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2006 m. gegužės 29 d. patvirtintoje pasienio kontrolės punktų strategijoje numatyto pasienio kontrolės punktų statuso keitimo į tarptautinius, įrengti prie išorinės Europos Sąjungos sienos, Švenčionių rajono Adutiškio miestelyje pasienio kontrolės punktą, atitinkantį Europos Sąjungos reikalavimus.

(Kreipimasis priimtas Švenčionių rajono savivaldybės tarybos posėdyje 2012 m. gruodžio 20 d.)

 
Reklaminis skydelis