Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:499
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25629
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72955
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Aukštųjų technologijų įmonė „Intersurgical“ plečia veiklą Lietuvoje

2013 m. sausio 12 d. šeštadienis Nr.3 (1246)

Pabradėje iškils moderniausi Baltijos šalyse sandėliai, bus kuriamos naujos darbo vietos

Auganti kvėpavimo slaugos sistemų paklausa reikalauja ne tik didinti gamybos mastą, bet ir jas nuolat tobulinti. Viena didžiausių darbdavių ir eksportuotojų Lietuvoje, medicininės kvėpavimo įrangos gamintoja „Intersurgical“ kasmet į naujas investicijas ir technologijas investuoja apie 20 mln. litų. Tai padeda įmonei kurti naujus produktus ir paslaugas, didinti konkurencingumą, plėstis naujose rinkose.

SEB bankas informuoja, kad suteikė 13,8 mln. litų (4 mln. eurų) finansavimą aukštųjų technologijų bendrovei „Intersurgical“. Pasak SEB banko prezidento pavaduotojo ir Verslo bankininkystės tarnybos direktoriaus Aivaro Čičelio, paskolos lėšos bus skiriamos įmonės, gaminančios vienkartines kvėpavimo slaugos priemones, naujiems gamybos įrenginiams pirkti: naujiems robotams, manipuliatoriams ir kitiems specializuotiems įrenginiams, padėsiantiems spartinti bendrovės gamybos augimą.Šiemet planuojama jos mastą padidinti vidutiniškai dar apie 10 procentų.

Įmonėinvestuos virš 30 mln. litų į pilnai automatizuotus logistikos sandėlius šalia gamyklos Pabradėje. Tai bus moderniausi sandėliai Baltijos šalyse, padėsiantys sumažinti išlaidas logistikai bei padidinti produktyvumą. Atlaisvinusi iki šiol sandėliavimui naudotas patalpas, „Intersurgical“ tikisi išplėsti gamybą ir sukurti naujų darbo vietų.

Automatiniai sandėliai aptarnaus visą „Intersurgical“ grupę ir bus pagrindinis bendrovės distribucijos centras visoms pasaulio rinkoms - nuo Amerikos iki Azijos. Įmonių grupėje buvo svarstyta ir galimybė centrą statyti arčiau Vakarų rinkų, tačiau investuoti Lietuvoje „Intersurgical“ direktoriui Lietuvoje Sigitui Žvirbliui pasirodė naudingiausia.

Sprendimas statyti modernų logistikos centrą pakoregavo prieš tai buvusius kitus „Intersurgical“ investicinius planus. Įmonė kol kas nusprendė nestatyti naujos gamyklos Alytuje.

Nors šios įmonės, įdarbinusios ne tik Pabradės, bet ir aplinkinių regionų gyventojus, vardas mūsų krašte gerai žinomas, tikriausiai ne visi yra girdėję, kad „Intersurgical“ yra Lichtenšteino medicininės kvėpavimo įrangos gamintoja, kurios 4 gamyklos veikia Jungtinėje Karalystėje, Italijoje bei Lietuvoje. „Intersurgical“ gamykla Pabradėje pagamina apie 8 mln. produktų per mėnesį. Jos apyvarta 2012 m. siekė 220 mln. litų. Reikšmingiausias darbdavys Pabradėje ir aplinkiniuose regionuose jau yra sukūręs sukūrė 1500 darbo vietų.

„Švenčionių krašto“ inf.