Mes turime 367 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4670
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20871
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96901
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

XXII tradicinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“

2013 m. sausio 19 d. šeštadienis Nr.5 (1248)

Švenčionių rajono atstovai - Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės Švenčionių šaulių 13-osios kuopos nariai dalyvavo Vilniuje jau 22 kartą vykusiame tradiciniame pagarbos bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“.

Iš visos Lietuvos kampelių susirinko net 3280 dalyviai, kurie įveikė 9 km atstumą nuo Antakalnio kapinių iki Televizijos bokšto.

Prieš startą bėgimo dalyviai pagerbė visus žuvusius už Lietuvos laisvę tylos minute ir padėjo gėles prie Laisvės gynėjų monumento.

Šis pagarbos bėgimas – ne varžybos, jame nėra nei nugalėtojų ir prizininkų. Tačiau renginio organizatoriai ir rėmėjai įsteigia prizus gausiausiai bėgime dalyvavusiems trims kolektyvams (pačiam gausiausiam kolektyvui, gausiausiam sporto klubui ir gausiausiai mokyklos komandai). Pačią gausiausią komandą delegavo Vilniaus apskrities šaulių rinktinė - 269 dalyviai.

Pačiu gausiausiu klubu pripažintas F.O.K.U.S Running - 43 dalyviai. Gausiausios mokyklos komandos kategorijoje prizą laimėjo Biržų „Atžalyno“ vidurinė mokykla – 61 dalyvis. Taip pat buvo apdovanoti vyriausia ir vyriausias bėgimo dalyviai: Vilma Paruškienė (71 m., Vilnius) ir Jonas Burokas (82 m., Marijampolė). Be to, visiems bėgimo dalyviams, sėkmingai užbaigusiems 9 km nuotolį, buvo įteiktas atminimo medalis ir lankstinukas.

Bėgimui pasibaigus ir įteikus apdovanojimus bėgimo dalyvių atstovai, organizatoriai ir svečiai padėjo gėles prie Vilniaus televizijos bokšto memorialinės sienos, menančios anų tragiškų metų Sausį.

Bėgimą organizuoja ir vykdo Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija kartu su Vilniaus miesto Kūno kultūros ir sporto skyriumi. Bėgimą remia Krašto apsaugos ministerija, AB Lietuvos radijo ir televizijos centras, Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos Tautinis Olimpinis komitetas, Lietuvos asociacija „Sportas visiems“. Bėgimui vadovauja iš renginio organizatorių, rėmėjų ir partnerių atstovų sudarytas Organizacinis komitetas. Tiesiogiai bėgimo renginį vykdo Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija bei Organizacinio komiteto patvirtinta teisėjų kolegija.

Inga VARNIENĖ

Mero patarėja

 
Reklaminis skydelis