Mes turime 311 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:44
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16245
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92275
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Lenkų mokyklėlės puoselėjamos tradicijos sujungia ir kaimynus

2013 m. vasario 2 d. šeštadienis Nr.9 (1252)

Švenčionėliuose veikianti mokytojos Vandos Golubevos vadovaujama sekmadieninė lenkų kalbos mokyklėlė ne tik daug dėmesio skiria mokslams, bet ir gyvena turtingą kultūrinį bei visuomeninį gyvenimą.

Mokytoja pasakojo, kad į mokyklėlę, kuri įsikūrusi Švenčionėlių antrosios vidurinės mokyklos patalpose, jaunesniųjų vaikų grupė renkasi kiekvieną penktadienį, o vyresniųjų – kiekvieną sekmadienį. Čia vaikai bendrauja, mokosi ir skaito Šventąjį Raštą lenkų kalba. Tradiciškai visi kartu rengia meninę programą Kalėdoms ir Motinos dienai.

Kadangi didžiųjų žiemos švenčių laikotarpis tęsiasi iki Trijų Karalių, tai prieš šią datą buvo nuspręsta į bendrą šventę pasikviesti ir draugus iš Turmanto lenkų mokyklėlės. Visi jau ne kartą rengė draugiškus susitikimus, o ypač stiprūs saitai susiejo po vasarą vykusios kelionės į Torunę.

V.Golubeva džiaugėsi, kad šventei ir svečių priėmimui buvo suteiktos patalpos Švenčionėlių meno mokykloje. Už tai ji dėkinga direktorei Ritai Politienei, o už nemokamas dainavimo pamokėles – mokytojui Gyčiui Šalnai. Apskritai V.Golubeva džiaugėsi, kad iš visur ji ir jos vadovaujama mokyklėlė sulaukia pagalbos, supratimo ir tolerancijos.

Švenčionėlių sekmadieninės lenkų kalbos mokyklėlės mokiniai parengė įspūdingą teatralizuotą pasirodymą „Kristaus gimimas“. Vaidinimą, šokių ir dainų parengė ir svečiai iš Turmanto. Šventė labai gražiai prasidėjo saksofono melodijomis, o buvo apvainikuota – nepaprastai gražiu ir lyrišku eilėraščiu. Po to visi laužė ir dalinosi kalėdaičiais, vyravo jauki ir dvasinga kamerinė atmosfera. Susirinko nemažai žmonių, dalyvavo ir kunigas Renaldas Kučko. Lietuvos lenkų sąjungos Švenčionių skyrius pasirūpino, kad Kalėdų Senelio maišas būtų pilnas dovanėlių visiems šios mokyklėlės vaikams.

Per Trijų Karalių mišias Švenčionėlių bažnyčioje šis sekmadieninės lenkų mokyklėlės narių vaidinimas taip pat buvo parodytas ir suteikė pamaldoms dar daugiau sakralumo ir šventinės atmosferos.

Sekmadieninėje lenkų mokyklėlėje Švenčionėliuose ir toliau darbymetis – vaikai su mokytoja rengiasi ateinančiai Motinos dienos šventei, kurios proga yra pakviesti paviešėti pas draugus Turmante.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis