Mes turime 209 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3395
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17394
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64720
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Baltarusijos Respublikos Postavų rajono delegacijos viešnagė Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje

2013 m. vasario 2 d. šeštadienis Nr.9 (1252)

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija bendradarbiauja su šalies ir užsienio šalių ugdymo institucijomis. Įgyvendinami tarptautiniai projektai, vykdomos mainų programos, organizuojami susitikimai, keičiamasi delegacijomis.

2013 metų sausio 24-25 dienomis gimnazijoje viešėjo kaimyninės Baltarusijos Respublikos Postavų rajono delegacija, kuriai vadovavo Postavų vykdomojo komiteto ideologinio skyriaus vedėja Galina Čaplinskaja. Kartu atvyko Postavų švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Liudmila Grečanik, Dunilovičių lopšelio-darželio-vidurinės mokyklos direktorius Vasilij Bulbenov ir pedagogė-psichologė Liudmila Korol, Postavų gimnazijos direktorius Slavomir Korenevskij ir jo pavaduotoja Olga Rožko. Praėjusiais mokslo metais mūsų gimnazijos direktorė Danutė Čepulienė ir pavaduotoja Daiva Jasiulionienė kartu su Švenčionių rajono delegacija lankėsi Postavų gimnazijoje. Tada ir buvo pasirašyta dviejų gimnazijų bendradarbiavimo sutartis.

Sutikti delegacijos į Adutiškį atvyko Švenčionių rajono mero pavaduotoja Raja Krupenina. Svečiai lankėsi Adutiškio vidurinėje mokykloje. Čia juos gražiai priėmė direktorė Milda Stūglienė ir visas šios mokyklos kolektyvas. Pakeliui į Švenčionis delegacijos nariai, pakviesti klebono Vytauto Pūko, užsuko į Adutiškio bažnyčią. Gimnazijos istorijos mokytoja Nadežda Spiridonovienė organizavo ekskursiją po Švenčionių miestą, pasakojo jo istoriją. Ekskursijos metu svečiai lankėsi ortodoksų cerkvėje, Nalšios muziejuje, Švenčionių bažnyčioje, maloniai bendravo su klebonu Vidu Smagurausku. Svečiams labai patiko mūsų miestas ir jo apylinkės.

Šiltai delegaciją sutiko ir Švenčionių rajono savivaldybėje. Susitikime dalyvavo mero pavaduotoja Raja Krupenina, administracijos direktorė Vida Rastenienė ir jos pavaduotojas Andrius Šarėjus, Švietimo skyriaus vedėjas Kęstutis Kapačinskas, Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorė Danutė Čepulienė ir Adutiškio vidurinės mokyklos direktorė Milda Stūglienė. Svečiams buvo pasakojama apie rajono ekonomikos pasiekimus ir vystymosi perspektyvas, švietimo sistemą, rodomas filmas apie rajoną, atsakyta į klausimus, svarstytos ir tolesnio bendradarbiavimo perspektyvos.

Kitą dieną delegacijos nariai praleido gimnazijoje. Čia juos gražiai sutiko, visur lydėjo direktorė Danutė Čepulienė, pavaduotoja Daiva Jasiulionienė ir kiti bendruomenės nariai. Svečiai lankėsi gimnazijos kabinetuose, bendravo su mokytojais, domėjosi švietimo klausimais. Gimnazijos muziejuje mokinės, kurias parengė mokytoja Nijolė Mačiulienė, rusų kalba pristatė gimnazijos istoriją, o baltarusių delegacijos vadovė įrašė savo linkėjimus ir atsiliepimus svečių knygoje. Vėliau aktų salėje vyko koncertas, kurio metu Postavų delegacija buvo oficialiai pristatyta gimnazijos bendruomenei. Mero pavaduotoja Raja Krupenina, gimnazijos direktorė Danutė Čepulienė, Postavų delegacijos vadovė Galina Čaplinskaja džiaugėsi gražia bendradarbiavimo pradžia ir puoselėjo viltį, kad draugiški ryšiai tęsis, bus naudingi, o kitame susitikime dalyvaus abiejų gimnazijų mokiniai. Svečius sužavėjo gimnazistų koncertas, kurį parengė mokytojai Jolanta Razmienė, Kazimieras Pranskus ir Jūratė Vitkauskienė.

Viešnagės dienos prabėgo sklandžiai, žodžiais sunku perteikti tą gražų, šiltą jausmą, kuris lydėjo nuo susitikimo pradžios. Nuoširdžiai dėkojame mero pavaduotojai Rajai Krupeninai, įdėjusiai daug pastangų, kad susitikimas įvyktų. O už šiltą ir jaukų svečių apgyvendinimą esame dėkingi Švenčionių PRC direktorei Mildai Gustienei.

Danuta VOITECHOVIČ

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos ryšių su Postavų gimnazija koordinatorė