Mes turime 370 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2037
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18238
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94268
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pirmoji vaizdo konferencija - sėkminga

2013 m. vasario 13 d. trečiadienis Nr.12 (1255)

Pirmojoje vaizdo konferencijoje ,,Bendruomenė vaikui‘‘, jungusioje 8 savivaldybių mokyklų bendruomenes, dalyvavo daugiau kaip 300 žmonių. Švenčionyse tiesioginio tilto studija buvo įrengta Švenčionių pedagogų švietimo centre. Joje susirinko dviejų mokyklų – Švenčionių vidurinės ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos – bendruomenes atstovavę mokiniai, mokytojai, tėvai. Vaizdo konferencijoje prisistatė ES projekte ,,T klasė“ dalyvaujančios mokyklos - visos  vaizdo konferencijos dalyvės. Vienos pasakojo apie savo pasiekimus ir veiklas, kitos pristatė bendruomenes, sukurtus filmukus. Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija prisistatymą parengė mūsų regionui būdinga tarme, tad pristatymas buvo labai išsiskiriantis iš kitų ir įsimintinas, be to, labai smagus, nuotaikingas, o jį lydėjo „Atgajos“ atliekama daina.

Konferencijoje pranešimą apie mokyklos, kaip organizacijos veiklos ypatybes, skaičiusi lektorė Dr. Rita Rekašiūtė-Balsienė išsklaidė abejones, ar mokykla yra organizacija. Lektorė pabrėžė, kad šios organizacijos tikslas - kūrybiškumas, atvirumas bei atsakomybė, kurios dėka organizacijos vienijasi ir siekia bendrų rezultatų.

Bendruomenių organizacijų sąjungos pirmininkas doc., dr. Arimantas Račkauskas kalbėjęs tema ,,Vietos bendruomenių organizacijų istorija, plėtra ir veiklos kryptis‘‘ pabrėžė, kad tėvų ir pedagogų vienas iš prioritetų yra padėti mokiniui atrasti savo kelią. O to pasiekti yra lengviau, kai sukuriami šilti tarpusavio santykiai. Todėl tikslinga kurti mažas bendruomenes, iš pradžių klasės pagrindu, kurios vėliau gali peraugti į didesnes organizacijas, rajono, regiono lygmenyje.

Pranešėjos Elenos Martinonienės teigimu - mokytojai ir tėvai turėtų nepamiršti, kad yra dvi šalys, kurios siekia bendro tikslo. Tačiau realybė rodo, kad dažnai paminamas vaiko interesas ir suaugusieji žvelgia skirtingomis kryptimis. Todėl neretai konfliktai karaliauja mokyklose. Bet pasak R.Rekašiūtės Balsienės, jei kolektyve nėra konflikto – vadinasi, kažkas ne taip. Jie yra tarsi sudedamoji kiekvieno kolektyvo dalis, todėl ši lektorė nemažai dėmesio skyrė konflikto valdymui ir neutralizavimui mokykloje.

Konferencijoje dalyvavo Vilniaus Universiteto prorektorius doc. Dr. Rimantas Vaitkus, kuris papasakojo kokios naujovės laukia Lietuvos abiturientų, 2013 m. stojančių į aukštąsias mokyklas. Dr. Rimantas Vaitkus pabrėžė, kad populiariausios specialybės ne visada užtikrina darbą. Todėl, jo manymu, reikėtų būsimiems studentams daugiau rinktis inžinerines, biotechnologines, paslaugų sferos specialybes. Šių specialistų poreikis auga.

Pavykus pirmajai konferencijai internetu, vasario 6 d. vyko antroji konferencija, kurioje buvo diskutuojama, kaip nedraudžiant ir leidžiant vaikui daryti tai, ką jis nori, pasiekti puikių rezultatų.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis