Mes turime 281 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3023
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21567
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68893
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Žiemos šventė sugrįžo į Šventos dvarvietę

2013 m. vasario 13 d. trečiadienis Nr.12 (1255)

Po kelerių metų pertraukos rajoninė Žiemos sporto šventė sugrįžo į Šventos dvarvietę, kur ilgą laiką ir vykdavo. Pirmieji nuo ankstaus ryto, kaip visada, į varžytuves įsijungė 36 poledinės žūklės mėgėjai. Vėliau jie pirmieji ir išsidalino apdovanojimus. Kaip sakė Žvejų varžybų vyr. teisėjas Vytautas Bunevičius, labiausiai Aidukų ežerą „nuskriaudė“ Vaclovas Ulčickas, kurio sugautos žuvys svėrė 1880 gramų. Antras liko Rimantas Čibiras – 1500 gramų, o trečias – Vytautas Nalivaika. Pagal tradiciją buvo išrinktas mažiausią ir didžiausią žuvis sugavę žvejai. Mažiausią, vos 7,4 cm, žuvelę sugavo Algirdas Dinda, o didžiausia – 150 gramų svėręs ešerys –užkibo Gintautui Smulkiui.

Ne tik vyrai, bet ir moterys žavisi žvejyba. Jos taipogi buvo apdovanotos rengėjų dovanomis. Daugiausia – 630 gramų – žuvies sugavo Alina Bartaškienė. Olgos Kalinovskienės laimikis buvo 390 gramų, o Mantės Baranauskaitės – 150 gramų. Prizus žvejams įsteigė Sirvėtos regioninis parkas ir Švenčionėlių miškų urėdija.

Šventės atidarymo metu kalbėjo ir susirinkusius sveikino Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, Sirvėtos regioninio parko direktorė Romualda Baranauskienė ir Švenčionėlių miškų urėdijos urėdas Nauris Jotautas. Jie ir uždegė šventės laužą, prie kurio ir sušilti buvo galima, ir pradžiūti zuikį sugavus.

Po oficialaus šventės atidarymo prasidėjo varžybų ir konkursų maratonas. Į darbą stojo slidininkai, užvirė kovos ledo riedulio aikštelėje, rankos taiklumą buvo galima išbandyti smiginio ar pasagos mėtymo varžybose. Čia pat pamiškėje galima buvo pasimėgauti karšta sriuba ir žuviene, paragauti kepto lašinio ar šašlyko. Švenčionių viešosios bibliotekos darbuotojos nulipdė šventės pažibą – didžiulį sniego senį, prie kurio mielai fotografavosi ir maži, ir dideli. Švenčionių PGT demonstravo savo techniką, o užsukus į Visuomenės sveikatos biuro palapinę buvo galima susipažinti su šiaurietiško ėjimo technika.

Slidinėjimo trasose nepralenkiamas buvo Andrius Pošiūnas, antras liko Vidmantas Misiūnas, o trečias – Karolis Misiūnas. Moterų varžybas laimėjo Vida Vilutienė, aplenkusi Viltę Duksaitę.

Tikra atrakcija tapo rąsto pjovimo varžybos. Tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad lengva rąstą laikui perpjauti, o kai pradedi, tai ir pjūklas linksta, ir stringa nelabasis nelaiku... Visgi greičiausi pasirodė paskutiniai pjovėjai Mindaugas Dabšys ir Andrius Jarmalis, rąstą perpjovę per 12,6 sek.

Visi su nekantrumu laukė stipruolių varžybų. Susumavus rąsto kėlimo ir padangos metimo rezultatus, nugalėjo Valerij Rutkovskij, aplenkęs antroje vietoje likusį Antaną Jurgelevičių ir trečioje vietoje – Marių Veličką.

Ledo riedulio varžybas laimėjo Švenčionių vidurinės mokyklos komanda.

Kaip visada, daug emocijų sukėlė virvės traukimo varžybos. Pirmą vietą užėmė pasieniečių rinktinė, finale įveikusi Švenčionių PGT komandą, trečioje vietoje liko Švenčionėlių žvejų klubas.

Šventė yra šventė – kas džiaugėsi laimėtais medaliais, kas vaišinosi kareiviška koše ar žuviene, bet visiems, ko gero, svarbiausia buvo gera nuotaika, nes tam puikias sąlygas sudarė ne tik šventės organizatoriai – Švenčionių rajono savivaldybė, Sirvėtos regioninis parkas ir Švenčionėlių miškų urėdija, bet ir jos didenybė gamta, nes oras buvo išties šventiškas.

Algis JAKŠTAS