Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1307
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26437
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73763
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2013 m. vasario 20 d. trečiadienis Nr.13 (1256)

Prisigėrę smurtavo

Vasario 11 d. įregistruotas parnešimas, kad Švenčionyse, bute, A.L. smurtavo prieš savo sugyventinę, panaudodamas fizinę jėgą. A.L. buvo nustatytas 2.36 prom. girtumo laipsnis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

Vasario 12 d. įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojos pareiškimas, kad automobilyje jos vyras S.T., būdamas girtas, jai sudavė kumščiu į veidą, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

 

Vagystės

Vasario 12 d. įregistruotas Svirkų seniūnijos gyventojo protokolas - pareiškimas, kad iš nerakinamo metalinio garažo pavogta 320 l benzino. Padarytas nuostolis 1099 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Vasario 18 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradėje buvo įsilaužta į daugiabučio namo rūsio sandėliuką, iš kur dingo daiktai. Nuostolis nustatinėjamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Suklastojo žemės sklypo ribų paženklinimo aktą?

Vasario 13 d. įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo pareiškimas, kad atvykus į Nacionalinės žemės tarnybos Švenčionių skyrių dėl žemės sklypo ribų nustatymo, jam buvo pateiktas galimai suklastotas žemės sklypo ribų paženklinimo aktas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 300 str. 1 d.

 

Pabradėje aptikta nelegalių rūkalų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai siekdami užkardyti apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką bei atlikdami gautos informacijos apie neteisėtą prekybą namine degtine ir kontrabandinėmis cigaretėmis patikrinimą, ketvirtadienį, vasario 14 dieną, atliko sankcionuotą kratą Švenčionių rajono Pabradės miesto gyventojo J.B. gyvenamajame name ir ūkiniuose pastatuose. Kratos metu buvo surasta ne tik 5 litrai skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą, 800 pakelių įvairių kontrabandinių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, bet ir 23 000 litų grynųjų pinigų įvairaus nominalo kupiūromis. Visas pareigūnų laimikis paimtas ir saugomas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK.

Pradėta administracinės bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 163² str. 4 d. (už šiuos veiksmus atsakomybė numato baudą nuo dešimties tūkstančių iki dvidešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu.) Įvykis tiriamas.

 

Tikrino Švenčionių rajono turgavietes

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato VPS PP pareigūnai, pasitelkę į pagalbą policijos rėmėjus, šių metų vasario 8 dieną vykdė Švenčionių rajone esančių turgaviečių patikrinimą. Pareigūnai dirbo pagal atskirą planą, todėl tikslingai buvo tikrinami būtent turgavietėse dirbantys, tai yra prekiaujantys asmenys, nustatinėjami pažeidimai. Šių patikrinimų metu vos per dvi valandas buvo nustatyti net septyni pažeidimai: vienu atveju surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 167 str., kitų šešių pažeidimų medžiagos nagrinėjimui persiųstos į Valstybinę mokesčių inspekciją.

Pareigūnai primena, kad už prekybos turgavietėse; prekybos viešosiose vietose taisyklių bei komercinės ar ūkinės veiklos tvarkos pažeidimus Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 166, 167, ir 172 straipsniuose yra numatyta administracinė atsakomybė.

Dėl pasikartojančių pažeidimų, susijusių su nelegalios prekybos atvejų išaiškinimu bei prekybos taisyklių pažeidimu Švenčionių rajono turgavietėse ir toliau bus vykdomi tiksliniai priemonių planai, siekiant užkardyti minėtus pažeidimus, tad prekeivius prašome pasidomėti šią veiklą reglamentuojančiais aktais ir prekybą vykdyti nepažeidžiant nustatytos tvarkos.

Primename, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, galite pranešti anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 387) 6 64 11.

 

Savaitės įvykių suvestinė

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate nuolat organizuojamos prevencinės priemonės užkardant nusikaltimus, susijusius su ekonomika, verslu ir finansais. Vykdoma nelegalios prekybos alkoholiniais gėrimais prevencija, siekiama sustabdyti alkoholinių gėrimų prekybos, saugojimo, gabenimo pažeidimus, akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidimus.

Praeitą savaitę buvo nustatyti du atvejai (vasario 14-osios aprašytas ankščiau). Vasario 15 dieną Pabradės seniūnijoje sulaikytas vyriškis kuris nešėsi 0,5 litro talpos butelį su skysčiu, turinčiu naminės degtinės kvapą. M.G. surašytas protokolas su administraciniu nurodymu pagal LR ATPK 177 str. 1 d. Skystis paimtas ir saugomas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK

Per savaitę (vasario 11 – 18 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 95 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai.

Policijos pareigūnai nustatė 17 viešosios tvarkos pažeidimus, iš jų 11 viešosios tvarkos pažeidimų pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose), 4 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas), 2 – pagal LR ATPK 187 str. (pasipriešinimas policijos pareigūnams).

Per savaitę buvo nustatė 33 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 3 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivus (2 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 1 – vidutinis), 3 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 2 vairuotojai vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta valstybinė techninė apžiūra. Nustatyti 2 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai. Praėjusią savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK buvo registruota 2 eismo įvykiai, kurių metu žmonės nenukentėjo apgadinti tik automobiliai. Užregistruotos 3 vagystės, rasta 4 lavonai, 3 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

 

Zarasuose sulaikytas švenčioniškis ir baltarusis

Irena POŠIŪNAITĖ

VSAT Ignalinos rinktinės viešųjų ryšių specialistė

Zarasuose pasieniečiai sulaikė du vyrus, įtariama, susijusius su neteisėtu etilo alkoholio iš Latvijos Respublikos gabenimu. Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai, bendradarbiaudami su Utenos apskrities Zarasų rajono policijos pareigūnais bei turėdami išankstinės informacijos, kelyje Daugpilis - Zarasai, visai šalia Zarasų miesto ribos, patikrinimui sustabdė lengvąjį automobilį „VW Passat“. Vairuotojas, 43 metų Švenčionių rajono gyventojas, geranoriškai pakluso pasieniečių reikalavimui.Kartu automobiliu vyko keleivis – 49 metų Baltarusijos gyventojas.

Įprasta tvarka tikrinant automobilį,automobilio bagažinėje rastos 4 plastikinės talpos, kuriose buvo 100 litrų skysčio, skleidžiančio specifinį etilo alkoholio kvapą. Toliau apžiūrinėdami automobilį, jo salone pasieniečiai dar aptiko plastikinį maišelį su naujais degtinės butelių kamšteliais ir klijuoti ant butelių skirtomis etiketėmis. Kiekis yra tikslinamas. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamų prekių vairuotojui Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pilietis po apklausos paleistas, talpos su skysčiu ir automobilis saugomi Ignalinos rinktinėje.Laikinai sulaikytas Baltarusijos pilietis uždarytas į Utenos apskrities areštinę.

Pažeidėjams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411