Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4848
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15035
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91065
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jeigu baigiasi dokumentų galiojimo laikas

2013 m. vasario 20 d. trečiadienis Nr.13 (1256)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Migracijos poskyris (toliau – Migracijos poskyris) prašo piliečių pasitikrinti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų galiojimo laiką ir juos pasikeisti.

Šiais metais sukanka dvidešimt metų, kai daugumai mūsų šalies piliečių buvo išduoti Lietuvos Respublikos pasai. Kaip tik šiemet baigiasi jų galiojimo terminas. Taip pat 2003 metais buvo pradėtos išdavinėti asmens tapatybės kortelės, kurios galioja 10 metų. Jas turėję žmonės taip pat privalės įsigyti naujus asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančius dokumentus. Todėl šiemet jau pastebėjome, kad kreipiasi daugiau asmenų, norinčių pasikeisti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančius dokumentus. Ypač nemažai kreipiasi vyresnio amžiaus piliečių. Iš 100 besikreipiančių į mūsų Migracijos poskyrį asmenų, 70 yra sulaukę senatvės pensijų amžiaus.

Nuotraukų asmens dokumentams pateikti nereikia, kadangi Migracijos poskyryje yra naudojama biometrinė duomenų registravimo įranga. Piliečio veido atvaizdas yra nuskaitomas šia įranga. Tačiau jeigu pilietis pageidauja, galima veido atvaizdą nuskaityti ir iš pateiktos nuotraukos.

Asmuo turi pateikti ne senesnę kaip 6 mėnesių nuotrauką, atitinkančią Nuotraukų asmens dokumentams reikalavimus. Prašymo išduoti, pakeisti asmens tapatybės kortelę ar pasą, pildyti taip pat nereikia. Prašymas atspausdinamas biometrinių duomenų registravimo metu.

Kreipiantis dėl asmens tapatybės kortelės arba paso išdavimo, būtina pateikti: asmens tapatybės kortelę arba pasą (jį keičiant); gimimo liudijimą, jei pilietis asmens tapatybės kortelę arba pasą gauna pirmą kartą; sumokėtos valstybės rinkliavos kvitą ar dokumentą, patvirtinantį atleidimo nuo valstybės rinkliavos aplinkybes;  prireikus, kitus dokumentus.

Sumokėti už dokumento gaminimą galima ir Švenčionių migracijos poskyryje: banko kortele, savo vardu (imamas 2 Lt administravimo mokestis).

Taip pat yra taikomos lengvatos įgyjant asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą. Jos taikomos Lietuvos Respublikos piliečiams, kuriems nesukako 18 metų, taip pat piliečiams, kuriems sukako senatvės pensijos amžius, nustatytas Lietuvos Respublikos valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatyme. Jiems, kaip minėta, valstybės rinkliava už asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimą, keitimą dydis sumažinamas 50 procentų, tačiau tik už vieno iš šių dokumentų (pasirinktinai – paso ar ATK) išdavimą, keitimą, ir tik bendra tvarka. Lengvatos už ATK, paso išdavimą skubos tvarka pastarajai asmenų grupei, priešingai nei socialiai remtiniems asmenims, netaikomos.

Pagal Lietuvos Respublikos rinkliavų įstatymą  už asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimą bei keitimą nuo valstybės rinkliavos atleidžiami: asmenys, turintys teisę gauti piniginę socialinę paramą įstatymų nustatyta tvarka; vaikai, kuriems nustatyta globa ir rūpyba; valstybės išlaikomi stacionariose globos įstaigose asmenys; vieniši asmenys, sukakę senatvės pensijos amžių; asmenys, kuriems nustatytas 0–40 procentų darbingumo lygis; senatvės pensijos amžių sukakę asmenys, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka nustatytas didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis; asmenys iki 18 metų, kuriems nustatytas neįgalumo lygis; asmenys, kuriems pagal Lietuvos Respublikos asmenų, nukentėjusių nuo 1939–1990 metų okupacijų, teisinio statuso įstatymą pripažįstamas nuo okupacijų nukentėjusio - represuoto asmens teisinis statusas.

Švenčionių rajono Migracijos poskyrio adresas – Vilniaus g. 30, Švenčionys, 104 kab., pirmame aukšte. Gali kreiptis visi Lietuvos Respublikos piliečiai, nesvarbu kurioje šalies vietoje būtų deklaruota jų gyvenamoji vieta. Priėmimo laikas: pirmadieniais - ketvirtadieniais: nuo 8.00 iki 17.00 (pietų pertrauka nuo 12.00 iki 12.45), antradieniais – nuo 8.00 iki 19.00, penktadieniais – nuo 8.00 iki 15.45 (pietų pertrauka nuo 12.00 iki 12.45).

Portale ePolicija.lt ir telefonu 8 387 66164 galima iš anksto rezervuoti savo atvykimo laiką.

Migracijos poskyrio inf.

 
Reklaminis skydelis