Mes turime 429 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4118
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20319
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96349
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Svajonės išsipildymas

2013 m. vasario 27 d. trečiadienis Nr.15 (1258)

Kiekvienas vaikas turi svajonių ir nori, kad jos išsipildytų. Viena iš jų – pamatyti Senelį Šaltį, apsilankyti jo gimtinėje.

Labdaros fondo MISSIA prezidentės Margaritos Buriak kvietimu Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro vaikų globos namų padalinio atstovai vasario 9-10 dienomis buvo pakviesti dalyvauti VIII tarptautiniame festivalyje „Kalėdinė svajonė“. Kartu iš Lietuvos į tarptautinį festivalį vyko Molėtų savarankiško gyvenimo namų, Kauno miesto savivaldybės vaikų globos namų vaikai ir darbuotojai. Festivalyje dalyvavo apie 300 dalyvių iš 49 vaikų globos namų iš įvairių šalių: Rusijos, Armėnijos, Baltarusijos ir net iš Maldyvų salų.

Pirmiausia buvo organizuota išvyka į Senelio Šalčio gimtinę, kuri yra Velikij Ustiug. Senelis Šaltis, labdaros fondo MISSIA prezidentė Margarita Buriak pasveikino festivalio dalyvius ir pakvietė į nuostabią šventę.

Pirmą kartą pamatėme, kaip gyvena Senelis Šaltis, kokie įspūdingi jo kambariai. Jo namuose visus metus stovi eglutė, prie kurios jis pasitinka svečius. Jis linki visiems gerumo, ištvermės, sveikatos. Jo nuoširdus bendravimas pritraukia žmones, palieka nepakartojamą įspūdį. Senelio Šalčio gimtinėje mus lydėjo pasakų personažai, kurie vaidino, koncertavo, džiugino ir linksmino.

Tarptautinio VIII festivalio tema „Rankšluosčiai“. Vaikai iš anksto ruošėsi, išsiuvinėjo rankšluosčius pagal savo tautos tradicijas, spalvas. Vyko rankšluosčių paroda, koncertas, stebėjome vaidinimą pagal rusų liaudies tradicijas, apie rankšluosčio naudojimo papročius nuo žmogaus gimimo. Vaikų globos namų vaikai vaidino, dainavo, šoko. Ypač nustebino vaikų, turinčių regėjimo negalią, atliekamos dainos, kurios sujaudino kiekvieno žmogaus širdį.

Dalyvavome pravoslavų mišiose cerkvėje. Vaikams buvo padovanotos žvakės, atvežtos iš Šventosios Žemės. Festivalio metu stebėjome vaidinimą „Šventoji naktis“ pagal evangelijos istoriją apie Kristaus gimimą.

Vaikai turėjo progą džiaugtis žiemos malonumais, arklių traukiamomis rogėmis, sniego motociklais, važinėtis nuo didelio kalno, o taip pat linksmintis, žaisti, šokti. Buvome apgyvendinti Bobrovnikovo sanatorijoje, kurioje yra stebuklingas mineralinis vanduo, gydantis nuo įvairių ligų. Apsilankėme rusų troboje, kurioje sužinojome apie rusų tautos papročius, buvome pavaišinti koše, išvirta krosnyje. Trobos šeimininkė ne tik pasakojo, bet ir dainavo rusų liaudies dainas. Tai buvo nepakartojamas renginys, kuris paliko daug įspūdžių, stebino nuoširdumu, rūpinimusi kiekvienu dalyviu.

Norėtume iš visos širdies padėkoti Labdaros fondo MISSIA prezidentei Margaritai Buriak, labdaros fondo MISSIA darbuotojams, kuratorei Neringai Gumbrienei, bendrovių „Forum Palace“, „Švenčionių vaistažolės“ darbuotojams ir kitiems geros valios žmonėms už kelionės organizavimą į nuostabią Senelio Šalčio šalį.

Rita JAKUBĖNIENĖ

Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams

 
Reklaminis skydelis