Mes turime 390 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3360
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19561
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95591
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Apie gimimą

2013 m. kovo 9 d. šeštadienis Nr.18 (1261)

Pastaruoju metu įsijungus televizorių, internetą, atsivertus bet kurį laikraštį matome tą patį: ar įteisinti gimdymus namie Lietuvoje kaip tai yra Didžiojoje Britanijoje, Olandijoje, Lenkijoje, Latvijoje ir kitur. Ši tema po pedofilijos tapo bene aktualiausia. Kadangi esu natūralaus gimdymo šalininkė, noriu pasidalinti savo mintimis. Esu perskaičiusi daugybę straipsnių, knygų ir mačiusi filmų apie tai, kaip vaikai įvairiose šalyse gimsta namų sąlygomis, turiu asmeninę gimdymo patirtį ligoninėje ir namie. Pirma, reikia suvokti, ką reiškia legalus ir nelegalus gimdymas. Juk žmonija šitoj Žemėj gyvena tūkstančius metų, o medicina gyva apie 200 metų, tai išeitų, kad iki medicinos atsiradimo žmonės nelegaliai gimdė savo palikuonis? Kažkokia utopija, ar ne?

O įdomu, juk ligoninės buvo sukurtos gydymui, o ne kitiems tikslams. Ir mūsų protėviai net pagalvot negalėjo, kad jų provaikaičiams teks prieš kažką teisintis, kaip, kur ir su kuo jie pasitinka savo atžalas. Mano promočiutė buvo pribuvėja, ji priėmė sėkmingai 4 savo dukros vaikus – jokių mirčių, jokių komplikacijų. O štai 5 dukrelę močiutė važiavo gimdyt į ligoninę. Daugybę kilometrų senelis turėjo arkliu iš atkampaus vienkiemio pristatyt medikams gimdančią žmoną. Savo noru? Tikrai ne, tarybinių laikų pradžia. Ką išgyveno mūsų močiutės, mamos, kai į ligonines neleisdavo vyrų, kai ką tik gimusius naujagimius klykiančius išnešdavo į naujagimių palatas, kai maitint leisdavo kas 3 valandas ir ne dažniau. Ir jeigu prieš 30-40 metų kas būtų pasakęs, kad ką tik gimęs žmogus neturi būti atitrauktas nuo mamos nė minutei, nes pirmosios kelios minutės pačios reikšmingiausios gyvenime, nes nuo to momento priklausys, ar žmogus neturės gyvenime baimių, kompleksų, ar neturės polinkio depresijai, tai niekas nebūtų patikėjęs. Šiandien tą supranta jau daugelis. Bet supranta dar ne viską. Mes per 50 metų jau pamiršom, kaip svarbu, kad moteris, kuri priima vaikelį, nedarytų abortų, proseneliai žinojo, kad į kokias rankas naujagimis pateks, toks bus ir jo likimas. O kur dedamos naujagimių placentos, tos šventos vietos, kur įrašyta visa informacija apie vaiką? Į šiukšliadėžes? O gal parduodamos brangios kosmetikos gamybai? Pasidomėkit. O senovėje placentos būdavo garbingai užkasamos, toje vietoje pasodinamas medis, sako, ir po daugelio metų sugrįžęs toks žmogus į tą vietą ir pasėdėjęs po savo medeliu ir ligas išsigydydavo, ir atsakymus į rūpimus klausimus rasdavo.

Kodėl pastaruoju metu taip stipriai yra ribojama žmogaus laisvė, žmogaus, sveiko, gerbiančio savo protėvių Žemę, kultūrą, tradicijas, kodėl taip sunku prasiskint kelią į Tiesą?

Dabar galima internete pasirašyti peticiją už galimybę rinktis gimdymo vietą mūsų šalyje: e-peticija.lt. Jei jums šie dalykai neaktualūs, pagalvokite apie tuos, kurie mąsto laisviau, jaučia stipriau, pagalvokite ir pasirašykite, ateinančios kartos mums visiems už tai tik padėkos.

Virginija ŠEKŠTELIENĖ

 
Reklaminis skydelis