Mes turime 584 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3035
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21456
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:103205
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajone atrinkta renovuoti 16 daugiabučių

2013 m. kovo 20 d. trečiadienis Nr.20 (1263)

Praėjusią savaitę, pektadienį, Aplinkos ministerija su šalies savivaldybėmis pasirašė partnerystės sutartis dėl daugiabučių namų renovacijos. Tai pagrindas savivaldybėms organizuoti konkursus ir pirkti investicijų projektus, kurių rengimo visas išlaidas finansuos Aplinkos ministerija. Gyventojai, kurie preiškė sutikimą renovuoti savo daugiabučius, projektus gaus nemokamai. Renovuoti daugiabučius pareiškė norą didžioji dalis 1459 daugiabučių namų gyventojų. Pirmajame etape prasidės 840 daugiabučių pasirengimo renovacijai darbai. Nepatekę į pirmąjį etapą daugiabučiai sulauks savo eilės antrajame etape, kuris turėtų prasidėti dar šių metų viduryje.

Mūsų rajone pagal šią programą ištyrus poreikį ministerijai buvo pateiktas maksimalus sąrašas (per 50 daugiabučių) namų, kuriuos reikėtų atnaujinti. Savivaldybės ir daugiabučius administruojančių įmonių - „Švenčionių švara“ ir Pabradės komunalinis ūkis – specialistai ištisas dienas lankėsi gyventojų butuose ir aiškino gyventojams renovacijos naudą ir svarbą, naująją programą visuose trijuose miestuose pristatė rajono meras Vytautas Vigelis su grupe specialistų. Rezultatai byloja, kad darbas nenuėjo veltui.  Kovo 13 d. rajono meras Vytautas Vigelis pateikė Aplinkos ministerijai 21 daugiabučio sąrašą, kurių didžioji dalis gyventojų sutinka, kad namai būtų renovuojami.

Šįkart tiesiog maloniai stebina procesų sparta. Po poros dienų ministerija jau paskelbė sąrašą, kiek namų kurioje savivaldybėje bus renovuojama. Švenčionių rajone – 16. Švenčionyse renovacijai atrinkti 8 daugiabučiai: Taikos g.3, 12, 12 a, 20, Švenčionėlių g. 4 ir 6, Vilniaus g. 12, Strūnaičio g.2 a., Švenčionėliuose – 4: Žilvičių g. 12 ir 16, Žemutinės g. 35 ir 35 a, Pabradėje – Vilniaus g. 108 a, 108 b, 110 ir 110 a.

 Aplinkos miniterija skelbia, kad sutartys pasirašytos su 56 savivaldybėmis, kurios pateikė duomenis apie renovuotinus namus ir juose gyvenančių žmonių sutikimus imtis modernizavimo. Ministerijos teigimu, duomenų dėl įvairių priežasčių nesulaukta tik iš Kalvarijos, Ignalinos, Skuodo ir Visagino savivaldybių.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ