Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2958
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13145
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89175
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Zigmo Žemaičio gimnazistai dainavo Lietuvai

2013 m. kovo 27 d. trečiadienis Nr.22 (1265)

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje kovo 14 dieną aktų salėje vyko lietuviškos dainos konkursas „Dainuoju Lietuvai“. Konkurse dalyvavo 6-8 klasių ir 1-4 gimnazijos klasių mokiniai. Viena iš konkurso organizatorių direktorės pavaduotoja Daiva Jasiulionienė sakė, kad konkursui kruopščiai rengėsi ir labai jo laukė visa gimnazijos bendruomenė. Ir tai buvo puikiai matyti ir justi konkurso dieną: žiūrovų prigužėjo pilna salė, o konkurso dalyviai buvo kruopščiai parengę repertuarą ir kūrybingai pagalvoję apie sceninį įvaizdį ar įdomesnę žinomų kūrinių interpretaciją.

Komandų pasirodymą vertino komisija: tarybos narė, jaunimo reikalų koordinatorė, Švenčionių kultūros centro specialistė Jolanta Olechnovič, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos pedagogė, „Aukštaitijos“ choreografijos grupės, „Trepsio“ vadovė Jolanta Razmienė, Kultūros skyriaus metodininkė Rūta Bliukonienė, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorė Danutė Čepulienė, šios gimnazijos informatikos mokytojas ekspertas Albertas Dinda ir šio straipsnio autorė.

Buvo renkama lyriškiausia, linksmiausia, patriotiškiausia, skambiausia, ritmiškiausia, žiūrovų simpatijas pelniusi, originaliausiai atlikta, profesionaliausiai atlikta daina. Taip pat buvo vertinamas atlikėjų sceninis įvaizdis, choreografija, solo partijų atlikimas.

Komisijai buvo nelengva išrinkti nugalėtoją, nes visos atlikėjų grupės ir solistai buvo įdomūs bei gerai pasirengę konkursui. Nugalėtojais išrinkti 2a gimnazijos klasės mokiniai, uždegančiai ir profesionaliai atlikę ŽAS dainą „Nekažkam“. Atlikėjai labai įtikinamai piešė lietuvio emigranto paveikslą, kuris dirbo ir Anglijos fabrikuose, ir Norvegijos statybose, ir Ispanijos apelsinų giraitėse, bet galiausiai suprato, kad Lietuvoje – geriausia.

Ypač karštais aplodismentais buvo sutiktas ir palydėtas gimnazijos pedagogų ir darbuotojų ansamblis. Mokiniai džiaugėsi, kad šie atlikėjai – tik garbės svečiai, nes iš salės palaikymo buvo justi, kad jie sudarytų rimtą konkurenciją mokinių grupėms.

Konkursas tapo tikra lietuviškos dainos švente, kuriame skambėjo puikiai atliekamos dainos, plaikstėsi Lietuvos vėliavos, o žiūrovų salė ūžė nuo plojimų ir kartu su atlikėjais kartojamų populiarių ir mėgstamų dainų žodžių.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis