Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3035
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13222
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89252
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šiemet turtą privalo deklaruoti naujos gyventojų grupės

2013 m. balandžio 6 d. šeštadienis Nr.24 (1267)

Šias  metais papildytas turtą privalančiųjų deklaruoti gyventojų sąrašas. Jame esančios naujos gyventojų grupės iki š.m. gegužės 2 d. turi pateikti ne tik turto, bet ir metines pajamų deklaracijas.

 Nuo šių metų turto ir metines pajamų mokesčio deklaracijas pateikti privalo valstybės ar savivaldybių įstaigų vadovai, jų pavaduotojai, padalinių vadovai ir jų pavaduotojai bei išvardintas pareigas einančių asmenų šeimų nariai.

Kita nauja šiemet deklaruoti privalančiųjų grupė - valstybės ar savivaldybių įmonių vadovų  pavaduotojai ir jų šeimos nariai. Minėtiems asmenims pareiga deklaruoti turtą atsiranda tuo atveju, jeigu toje įmonėje valstybei ar savivaldybei priklausančios akcijos suteikia daugiau kaip 50 procentų balsų visuotiniame akcininkų susirinkime. Tokių įmonių vadovams pareiga deklaruoti turtą ir pajamas nustatyta jau anksčiau.

Iki gegužės 2-osios turto bei pajamų deklaracijas turi pateikti ir strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių valstybės įmonių (VĮ) ir akcinių bendrovių (AB) bei nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovų pavaduotojai ir jų šeimos nariai.

Turtą ir pajamas deklaruoti pareiga nustatyta ir gyventojams, kurių kandidatūras į pareigas Europos Sąjungos ar tarptautinėse teisminėse ir kitose tarptautinėse institucijose siūlo Lietuvos Respublikos Vyriausybė, t.y. Europos Komisijos nariams, Audito Rūmų nariams, Europos Sąjungos Teisingumo Teismo ir Bendrojo Teismo nariams, Regionų komiteto nariams, Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto nariams, teisminių ir kitokių tarptautinių institucijų pareigūnams ir jų šeimos nariams.

Nuo pernai metines gyventojo (šeimos) turto deklaracijas ir atitinkamai pajamų deklaracijas pateikti privalo kredito įstaigų tarybų ir (ar) valdybų nariai, administracijų vadovai, pavaduotojai ir jų šeimų nariai, viešosios informacijos rengėjo ir (ar) skleidėjo tarybų ir (ar) valdybų nariai, vadovai, jų pavaduotojai, vyriausieji redaktoriai, jų pavaduotojai, redaktoriai, jų pavaduotojai ir jų šeimų nariai. Taip pat tie gyventojai, kurie politinės kampanijos dalyviui (-iams) per praėjusius metus paaukojo daugiau kaip 40 Lt.

 
Reklaminis skydelis