Mes turime 379 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4790
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29920
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77246
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Graužikai puola daugiabučių gyventojus

2013 m. balandžio 6 d. šeštadienis Nr.24 (1267)

Užsitęsę šalčiai verčia graužikus intensyviau ieškoti maisto ir šiltesnių vietų.

Įprasta, kad kovo mėnesį graužikai palieka savo žiemojimo vietas ir traukiasi į laukus ieškoti maisto, sukti lizdų ir vestis jauniklių, tačiau besitęsiantis sniegas ir speigas verčia graužikus likti patalpose ir ieškoti būdų išgyventi. Kenkėjų kontrolės ekspertai „Dezinfa“ teigia, kad pastarą mėnesį sulaukė itin daug nusiskundimų dėl gyventojų būstuose šmėžuojančių pelių ir žiurkių.

Apsiginti nuo graužikų gana sudėtinga – vien tik iš rūsių pašalinti pūvančias daržoves, šiukšles ir kitas atliekas jau nebepakanka. Graužikų nesustabdo net betono sienos.

Pastebėjus graužikus, reikėtų nedelsiant juos naikinti, kadangi tiek pelės, tiek žiurkės labai gajos ir daugelis iš jų platina net mirtinas ligas. Neretai gyventojai yra linkę kenkėjus naikinti patys, tačiau neįvertinama, kad daugelis dar senovėje naudotų priemonių nebeveikia – kenkėjai, ypač žiurkės, gana nesunkiai adaptuojasi prie nuodų, todėl geriausia patikėti šį darbą specialistams.