Mes turime 416 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2955
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19156
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95186
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Aukštaitijos“ gyvenimo ratas sukasi ir toliau

2013 m. balandžio 10 d. trečiadienis Nr.25 (1268)

Scenos gilumoje ryškėjant tarsi Visatos atsiradimo, tarsi stilizuotam įsčių vaizdui vyro ir moters rankų laikomas rato centre į viršų iškilo baltapūkis papūstžandis kūdikis... Skambėjo muzika, ryškiau ėmė švisti scenos prožektoriai ir šokio ritmu išsivyniojo gyvenimo ratas – nuo pradžios, nuo pradžios ir nuo pradžios...

Šią didingą ir tuo pačiu subtiliai jautrią Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitija“ 35 metų sukakties koncerto pradžią – puikų renginio režisierės Jolantos Razmienės režisūrinį sprendimą – sausakimša Švenčionių miesto kultūros centro salė sutiko ovacijomis.

„Išgirdus tariant „Aukštaitija“ apima pasididžiavimas“, - likus savaitei iki jubiliejinio koncerto „Švenčionių krašto“ laikraščiui sakė ir Švenčionių kultūros centro direktorius Aurimas Baliukonis, ir dabartiniai Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitija“ vadovai: choro – Virginija Indriūnienė, choreografijos grupės – Jolanta Razmienė ir orkestro – Virginija Beržinskienė. Net neabejoju, kad visus, tą šeštadienio, balandžio 6 d., popietę buvusius salėje apėmė toks pats pasididžiavimo jausmas, kai pilna scena prigužėjo muzikantų, šokėjų ir dainininkų. Dar ne vieną kartą ovacijomis ir palaikymo šūksniais žiūrovai reagavo į puikų „Aukštaitijos“ ansamblio pasirodymą. Smagūs piemenėlių žaidimai, primenantys akrobatikos triukus, jaunuolių įrašymas į bernus, o čia pat scenoje sklandžiai juos pakeičia vyresnioji „Aukštaitijos“ šokėjų karta, savo miklumu nė kiek nenusileidžianti energija trykštantiems mokiniams ar studentams, o metų metus puoselėtų judesių grakštumu švelniai glostanti žiūrovų akį. Ir darnaus choro atliekamos dainos tarsi kėlė salės skliautus, subtiliai papildytos orkestro muzikos.

Sujaudino žiūrovus ir koncerto pabaigoje sušvitusios akimirkos iš pačios ansamblio pradžios, pirmojo vadovo šviesaus atminimo Everisto Raišuočio portretas ir vėl sukosi ratas, vėl brėško naujas gimimas... „Kiekviena „Aukštaitijos“ ansamblio karta klausia, iš kur atėjome. Juk ansamblis be šaknų, ansamblis – be ateities“, - sakė J.Razmienė.

„Gyvenimo ratas sukasi, - pritarė A.Baliukonis. – Nuo pradžių, nuo pradžių, nuo pradžių...“.

Koncertinę programą ir ansamblio nariai, ir žiūrovai baigė daina „Aukštaitija mana“.

Gražią sukaktį švenčiančiam „Aukštaitijos“ ansambliui rajono vadovai ir daug svečių skyrė nuoširdžiausius sveikinimus, Padėkos raštus, gėles ir dovanas. Pagerbta ir apdovanota buvo ir ilgametė šio ansamblio choreografė Teresė Raišuotienė, ne tik stovėjusi prie šio ansamblio pradžių pradžios, bet ir uždegusi šokiu ir meile „Aukštaitijai“ ne vieną žmogų. Ir ji pati pažėrė daug šiltų sveikinimo žodžių ir ansamblio nariams, ir vadovams.

Rajono meras Vytautas Vigelis pasidžiaugė žiūrovų gausa, nedažnai renginys sutraukia tiek žmonių, kad ne tik visos kėdės, balkonas užimti, bet ir stovinčiųjų buvo nemažai. Meras padėkojo į „Aukštaitijos“ jubiliejų atvykusiam kultūros ministrui Šarūnui Biručiui, kultūros centro, ansamblio vadovams ir nariams, kurie aukodami savo brangų laiką leidžia ansambliui gyvuoti ir palinkėjo toliau siekti kūrybinių aukštumų ir garsinti Švenčionių vardą.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis sakė, kad širdis džiaugiasi po tokio puikaus „Aukštaitijos“ koncerto. „Šis 35 metus egzistuojantis kolektyvas – Švenčionių rajono vizitinė kortelė, garsinanti rajoną ir Lietuvoje, ir užsienio šalyse, - sakė ministras, įteikdamas kolektyvui spalvingą pavasarinių gėlių puokštę ir dovanų. – Ir linkėjo toliau išlikti energingiems, dainingiems ir kūrybingiems“. Kultūros ministro Padėkos raštai buvo įteikti visiems „Aukštaitijos“ ansamblio vadovams.

Sveikinimo žodžius tarė, dovanas įteikė ir ansamblio kūrybingumu bei gyvybingumu džiaugėsi bei dėkojo jo vadovams bei nariams ir Švenčionių r. mero pavaduotoja Raja Krupenina, Kultūros skyriaus vedėja Danutė Vigelienė, Švenčionių miesto seniūnė Ina Sinienė. D.Vigelienė visų „Aukštaitijos“ ansamblio dalyvių ir kultūros darbuotojų vardu dėkojo kultūros ministrui Š.Biručiui už apsilankymą ir įteikė dovaną. Į sceną pakilusi Lietuvos liaudies kultūros centro specialistė Inga Kriščiūnienė sakė: „Mieli ansambliečiai, jums gegutė iškukavo gražią dalią, nes tuo pačiu metu galite džiaugtis dviem gyvenimais. Viename gyvenime jūs esate mokytojai, darbininkai, profesoriai, moksleiviai, o kitame gyvenime – jūs visi savo meno profesoriai. Džiaukitės tuo ir mes džiaugiamės kartu su jumis, juk tas, kuris daug daro, visada daugiau ir suspėja“.

Sveikinimo žodžius tarė ir poetas Vytautas Barauskas, „Aukštaitijai“ parašęs ne vieną dainą ir pažadėjęs padovanoti dar daug naujų kūrinių. „Kaip tekanti saulė pirmąjį Lietuvoje pasveikina Švenčionių rajoną, linkiu, kad taip ir jūsų menas, energija ir entuziazmas ristųsi paskui saulę per visą Lietuvą ir šviestų didžia meile menui, lietuvių kultūrai ir visai Lietuvai“, - sakė poetas, linkėdamas gyvuoti šimtmečius.

Su sveikinimo žodžiais ir dovanomis į sceną kilo „Trepsio“ ansamblio atstovė Janina Kulda, Darbo partijos Švenčionių skyriaus ir jaunimo organizacijos „Darbas“ atstovas Gintaras Steponėnas, socialdemokratų partijos Švenčionių skyriaus pirmininkė Alfreda Grigienė, „Aukštaitijos“ ansamblio jaunimas, „auksinė karta“, studentai, o Švenčionių kultūros centro direktorius A.Baliukonis dėkojo ir ansamblio vadovams, dalyviams, kultūros centro darbuotojams ir rėmėjams.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis