Mes turime 218 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1153
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17354
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93384
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Seimo Darbo partijos frakcija: „PVM už šildymą turi būti vienodas“

2013 m. balandžio 10 d. trečiadienis Nr.25 (1268)

Praėjusią savaitę Seime Darbo partijos frakcijos nariai užregistravo Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siekiama, kad mažesnis PVM tarifas gyvenamojo būsto apšildymui būtų taikomas ir būstų savininkams, naudojantiems elektros energiją, gamtines dujas, malkas ar anglis.

Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos nario Kęstučio Daukšio, šia įstatymo pataisa siekiama, kad valstybė nediskriminuotų nė vienos gyventojų grupės ir visi piliečiai galėtų mokėti už šilumą mažiau. Ypač ši pataisa būtų naudinga mažesnes pajamas gaunantiems miestų, miestelių ir kaimų gyventojams, kurių būstai šildomi necentralizuotai, jie šiuo metu moka 21 proc. PVM tarifą.

„Tai siūlymas visiems gyventojams taikyti vienodas šildymo lengvatas. Dabar skirtingi šildymo būdai lemia PVM dydį, taip gyventojai atsiduria nelygiavertėje padėtyje - centralizuotai besišildantiems taikomas lengvatinis PVM mokesčio tarifas apšildymui, o individualių namų savininkams bei daugiabučių namų gyventojams, naudojantiems apšildymui malkas, anglis, elektros energiją ar gamtines dujas, taikomas kelis kartus didesnis PVM tarifas. Siekiant tai ištaisyti reikia pakeisti ir papildyti Pridėtinės vertės mokesčio įstatymą“, — teigia K. Daukšys.

Pagal dabar galiojantį įstatymą 9 proc. tarifas taikomas tik tiems gyventojams, kurių būstuose yra įrengta centralizuota šildymo sistema, nors tokių namų ūkių yra mažiau negu pusė. Individualių namų ar butų savininkams, kurie savo būstą šildosi malkomis, dujomis ar elektra, tenka mokėti įprastinį 21 proc. PVM tarifą.

 
Reklaminis skydelis