Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4908
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15095
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91125
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Valstybinės darbo inspekcijos pavasario konsultacijų diena

2013 m. balandžio 20 d. šeštadienis Nr.28 (1271)

Balandžio 28-oji - Pasaulinė darbuotojų saugos ir sveikatos diena. Šiai dienai paminėti Valstybinės darbo inspekcijos inspektoriai balandžio 22-26 dienomis kviečia visose apskrityse, įvairiose savivaldybėse ir seniūnijose (išsamiau www.vdi.lt) esamus ir būsimus darbdavius, darbuotojus, visus kitus piliečius konsultuotis aktualiomis darbuotojų saugos ir sveikatos, darbo teisės temomis.

Darbuotojai žūsta ir susižaloja kasdien. Tarptautinė darbo organizacija skelbia, kad pasaulyje kasmet darbe susižeidžia apie 250 mln. žmonių, dar apie 160 mln. suserga profesinėmis ligomis. Žuvusiųjų dėl nelaimingų atsitikimų darbe ar dėl susirgimų susijusių su darbu skaičius per metus siekia 2,1 mln., tai yra maždaug kas 15 sekundžių žūsta vienas darbuotojas.

Pasauline darbuotojų saugos ir sveikatos diena siekiama atkreipti didesnį visuomenės dėmesį į tą žalą ir skausmą, kuriuos sukelia abejingumas darbo sąlygoms tiek iš darbdavio, tiek ir iš darbuotojo pusės. Privalu įgyvendinti teisę dirbti saugiomis ir sveikomis sąlygomis visur ir visada. Žūtys, sunkūs sužalojimai, profesinės ligos reiškia žmogiškąsias netektis ir kančias. Tačiau kartu tai - ekonominis nuostolis tiek valstybei, tiek atskirų įmonių veiklai. Kokybiškas darbas turi tapti realybe - kad dirbdamas žmogus nerizikuotų gyvybe, kad nebūtų pakenkta jo sveikatai, kad jis darbe išsaugotų žmogiškąjį orumą.

Pasaulinė darbuotojų saugos ir sveikatos diena dar sykį ragina peržvelgti savo darbo vietas, įvertinti, kas jose nesaugu, kelia pavojų sveikatai ir ką galima padaryti, kad išvengtumėme nelaimių.

Balandžio 24 d. 10 val. Švenčionių rajono savivaldybės tarybos posėdžių salėje vyks Valstybinės darbo inspekcijos pavasario konsultacijų diena. VDI atstovaus vyriausioji darbo inspektorė Jūratė Paulavičienė ir vyriausioji darbo inspektorė darbo teisei Akvilė Stoškutė.

 
Reklaminis skydelis