Mes turime 315 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5024
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15211
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91241
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Konstantui Rameliui suteiktas rajono Garbės piliečio vardas

2013 m. gegužės 4 d. šeštadienis Nr.31 (1274)

Praėjusią savaitę vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje Konstantui Rameliui suteiktas rajono Garbės piliečio vardas. Taip buvo įvertinti kraštiečio nuopelnai mūsų rajonui. Čia gimęs ir didžiąją laiko dalį dirbęs - nuo mokytojo iki rajono apylinkės teismo pirmininko, vėliau pakeltas pareigose ir tapęs Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininku, Konstantas Ramelis faktiškai niekada nebuvo palikęs mūsų rajono – į Miloukos kaimą, kur žmona ūkininkauja, jis skubėjo kiekvieną laisvą dieną.

Praėjusią Seimo kadenciją Konstantas Ramelis buvo išrinktas mūsų rajono gyventojų ir ignaliniečių į LR Seimą. Tai buvo dar vienas labai reikšmingas laiko tarpas, kai ketverius metus garbingai atstovaudamas mūsų rinkėjams, Konstantas Ramelis artimai bendravo su mūsų žmonėmis, padėjo jiems spręsti problemas, daugeliu svarbių rajonui klausimų pasiekdavo naudingų sprendimų. Posėdyje tarybos nariai Olegas Šapovalas ir Marija Daugirdienė nuoširdžiai padėkojo buvusiam Seimo nariui už išsaugotą ligoninę. Nemalonu, bet liberalcentristas K.Trapikas neigė kandidato į Garbės piliečius nuopelnus ir karštai prieštaravo dėl vardo suteikimo. Meras net prašė K.Trapiko pasimokyti taktiškumo, mandagumo, kultūros ir pagarbos. Vėliau kalbėdamas pats Konstantas Ramelis patvirtino faktą, kai rajono savivaldybės tarybos opozicijos prašymu (jų tuo metu buvo net 12, šalies valdžioje – liberalai) Vyriausybė buvo nusprendusi uždaryti Švenčionių ligoninę, prireikė daug pastangų, kad sprendimas būtų atšauktas. Ligoninė toliau tęsia veiklą, teikia visas paslaugas. K.Ramelio balsas buvo svarbus ir atstovaujant ūkininkų interesams, ir daugeliu kitų klausimų. Jis visada gynė rajono interesus. Mums garbė, kad būtent jis buvo pirmasis Seimo narys, kuriam už gerą darbą dėkojo Seimo Pirmininkė.

Rajono Garbės piliečio vardas buvo suteiktas Prezidentui Algirdui Brazauskui, Seimo veteranui Česlovui Juršėnui, pirmosios Vyriausybės buvusiai Premjerei Kazimierai Prunskienei, verslininkams Dmitrijui Buriakui ir Sigitui Žvirbliui.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis