Mes turime 461 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11177
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20215
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99336
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių miesto bibliotekoje – unikali paroda „Labanoro bažnyčia vakar ir šiandien“

2013 m. gegužės 8 d. trečiadienis Nr.32 (1275)

Švenčionėlių miesto bibliotekoje galite aplankyti unikalią fotomenininko Algio Jakšto parodą „Labanoro bažnyčia vakar ir šiandien“.

Labanoro Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčia Vilniaus vyskupijos bažnyčių sąraše minima jau 1522 m. Spėjama, kad pirmoji bažnyčia buvo pastatyta Vytauto Didžiojo laikais. Senąją bažnyčią 1798 m. taip pat sunaikino gaisras, ji parapijiečių lėšomis buvo atstatyta 1820 metais. 1889–1889 m. klebono kun. Kazimiero Bandzevičiaus rūpesčiu pristatytas bokštas ir varpinė, įsigyti nauji vargonai.

2009 m. prieš Kalėdas sudegusi, tuomet ką tik restauruota, unikali sakralinio paveldo Labanoro Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčia buvo pradėta atstatyti 2010 m. vasarą. Naujas pastatas iškilo per rekordiškai trumpą laiką – 9 mėnesius.

Nuotraukose galima pamatyti, kaip bažnyčia ir jos vidus su pagrindinio altoriaus stebuklingu laikytu Marijos paveikslu atrodė iki gaisro. Užfiksuota ir nuodėgulių krūva likusi po tragiškos nakties, taip pat žmonių pagalba viską tvarkant, viltingai besikeičiantys statybų vaizdai bei iškilmingos bažnyčios pašventinimo akimirkos.

Paroda pasidžiaugę ir nuotraukas apžiūrėję lankytojai buvo maloniai nustebinti. Ši paroda susilaukė itin didelio susidomėjimo bei gerų vertinimų. Bažnyčia – svarbiausia vieta kiekvienam miesteliui ir kaimui. Atstatyti bažnyčią – be galo didelis ir prasmingas darbas. Malonu, kad turime tokį puikų žmogų, menininką, kurio akis viską užfiksuoja, sustabdo tokias unikalias akimirkas tam, kad mes jomis galėtume džiaugtis ir pamatyti.

Mieli švenčionėliškiai ir miesto svečiai, kviečiame visus aplankyti šią parodą, kuri dar veiks visą gegužės mėnesį Švenčionėlių miesto bibliotekoje. Vėliau paroda bus padovanota Labanoro bažnyčiai.

Stasė BUSILIENĖ

Švenčionėlių miesto bibliotekos vedėja