Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1349
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26479
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73805
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Paskelbti konkurso „Mano žemė“ nugalėtojai ir prizininkai

2013 m. gegužės 15 d., trečiadienis Nr.34 (1277)

Baigėsi jau 5-ą kartą Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro organizuotas fotografijų, piešinių ir literatūrinių kūrinių Žemės mėnesiui skirtas konkursas „Mano žemė“. Dviejuose žodžiuose – mano žemė – telpa labai daug, o ir sąvoka gana plati. Mano žemė – galime pasakyti apie vietovę, kurioje gyvename, apie Lietuvą ir globaliai apie visą žemę. Gana įdomiai ir įvairiapusiai šią temą gvildeno ir konkursui 67 kūrinius pateikę 37 moksleiviai iš įvairių Lietuvos miestų bei rajonų. Mūsų rajono bendrojo lavinimo mokyklos apie vykdomą konkursą informavo patys organizatoriai, o per Lietuvą informacija buvo išplatinta per Saugomų teritorijų departamentą, su kuriuo Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centras palaiko glaudžius ryšius. Kadangi teko dalyvauti vertinimo komisijos darbe, galiu drąsiai sakyti, kad moksleiviai konkursui pateikė daug gerų darbų. Tad ir komisijai, kurioje dalyvavo Gražina Svarauskienė, Angelė Maliavkienė, Audronis Vilutis ir aš, Algis Jakštas, o pirmininkavo Jonas Barzdėnas bei sekretoriavo Danutė Rastenienė, buvo nelengva išrinkti geriausius.

Fotografijų konkursui 39 fotografijas atsiuntė 10 mokinių iš Ignalinos, Kelmės, Šalčininkų ir Švenčionių rajonų bendrojo lavinimo mokyklų. 1-oji vieta atiteko fotografijai „Mano žemė – žirgo akyje“, autorė devintokė Miglė Mikalauskaitė iš Šalčininkų r. Dieveniškių „Ryto“ vidurinės mokyklos. Dvi antrosios vietos atiteko Ignalinos r. moksleivėms – dešimtokei Simonai Cicėnaitei iš N.Daugėliškio vid. mokyklos už fotografiją „Šiltas žvilgsnis“ ir Didžiasalio vid. mokyklos vienuoliktokei Gintarei Kapliukaitei už fotografiją „Vasaros šauklys“. Beje, kita Gintarės Kapliukaitės fotografija „Šauni šeimynėlė“ laimėjo trečią vietą. Trečioji vieta atiteko ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos moksleivės Ilonos Žilytės fotografijai „Žemė pro voratinklį“.

Šiek tiek liūdna, kad fotografijų konkursas buvo vienintelė sritis, kur dalyvavo Švenčionių r. moksleiviai, o tiksliau, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos moksleivės, nes nei piešinių, nei literatūriniame konkurse nedalyvavo nė vienas mūsų rajono moksleivis.

Piešinių konkursui 13 mokinių atsiuntė 13 darbų. 1-ąją vietą laimėjo Tauragės r. Skaudvilės gimnazijos septintoko Karolio Stonkaus piešinys „Žemė yra ir bus stipri kaip ąžuolas“ ir tos pačios gimnazijos moksleivio Andriaus Bertašiaus piešinys „Aš saugau žemę“. 2-ąją vietą laimėjo taip pat Skaudvilės gimnazijos septintokės Brigitos Stankutės piešinys „Vanduo – žemės gyvybės šaltinis, taupyk“.

3-iąją vietą laimėjo Tauragės r. specialiosios mokyklos aštuntoko Dovydo Stonkaus piešinys „Vartok atsakingai – mylėk žemę“.

Literatūrinių kūrinių konkursui darbus atsiuntė 14 mokinių iš Ignalinos, Šilalės ir Tauragės rajonų bendrojo lavinimo mokyklų. 1-ąją vietą laimėjo Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos moksleivio Manto Žemaitaičio publicistinis rašinys „Mieliausias širdžiai – gimtasis kraštas“. 2-ąją vietą laimėjo Tauragės r. „Versmės“ gimnazijos moksleivės Paulos Barčaitės eilėraštis „Tėviškėn“, o 3-iąją – tos pačios gimnazijos moksleivės Gretos Paliakaitės eilėraštis „Gražiausias piešinys“.

Konkurso nugalėtojams organizatoriai žada įdomią programą. Belieka apgailestauti, kad konkursu nesusidomėjo platesnis mūsų rajono moksleivių ratas. Juk tikrai yra ir rašančių, ir fotografuojančių, ir piešiančių...

Algis JAKŠTAS