Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5807
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19667
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92024
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Teisėtu seniūnu besivadinantis A.Žeimys girtas išvežtas iš seniūnijos į policiją

2011 m. liepos 2 d., šeštadienis Nr. 48 (1095)

Reikalavo kabineto

Antradienio rytas Švenčionėlių miesto seniūnijoje prasidėjo triukšmingai – buvęs liberalų sąrašo kandidatas, bet neišrinktas į rajono savivaldybės tarybą, Algimantas Žeimys atėjo į Švenčionėlių miesto seniūniją ir ėmė reikalauti kabineto. Sutrikusios darbuotojos pakvietė Švenčionėlių seniūną Antaną Juodaitį. A.Juodaitis sako iš pradžių A.Žeimio net nepažinęs, palaikė neblaiviu lankytoju, kokių į seniūniją ateina kasdien, ir paklausė: „Kur čia Žeimys yra?“. Seniūno nuostabai, darbuotojos parodė tą patį vyrą, kurio jis nepažino... Seniūno užkalbintas, Algimantas Žeimys pasiuntė jį rusišku keiksmažodžiu. Nepavykus susikalbėti, teko kviesti policiją.

Pareigūnai išvežė A.Žeimį į policijos komisariato Švenčionėlių nuotolinę darbo vietą. A.Žeimiui alkotesteriu buvo nustatytas 2,45 promilės girtumas. Tai – vidutinis girtumo laipsnis (1,51 – 2,5), bet jau visai ant ribos, nuo sunkaus ( 2,51) jį skiria tik šešios šimtosios laipsnio.

Policijoje A.Žeimiui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 178 str. (buvimas neblaiviam viešoje vietoje). Ketvirtadienį turėjo būti svarstomas administracinėn atsakomybėn patrauktam A.Žeimiui nuobaudos skyrimas, bet pažeidėjas į komisariatą neatvyko. Komisariato viršininkas Arvydas Sinis informavo, kad svarstymas atidėtas kitai savaitei, jeigu pažeidėjas neatvyks, sprendimas bus priimtas jam nedalyvaujant.

Tą pačią dieną policija gavo ir seniūnijos darbuotojų pareiškimą dėl girto A.Žeimio netinkamo elgesio seniūnijos patalpose. Pareiškimas tiriamas. A.Žeimys gali būti dar kartą patrauktas administracinėn atsakomybė pagal kitą ATPK straipsnį – 174, dėl nedidelio chuliganizmo.

 

Paskutinis seniūnas iš rezervo

Maždaug prieš pusantrų metų esant laisvai Švenčionėlių miesto seniūno vietai, pagal tuo metu galiojusį Valstybės tarnybos įstatymą vienas seniūnas iš valstybės tarnautojų rezervo jau buvo paskirtas, bet po kelių mėnesių vilnietis išėjo iš darbo. Rajono savivaldybės administracija kreipėsi į Valstybės tarnybos departamentą, prašydama leisti surengti konkursą seniūno pareigoms užimti. Neturėjęs rezerve atitinkančio konkurso sąlygas kandidato, departamentas leido rengti konkursą. Konkursą laimėjo Remigijus Kukėnas ir teisėtai užėmė Švenčionėlių miesto seniūno pareigas.

Tuo metu valstybės tarnautojų rezerve buvęs, bet neatitikęs konkurso sąlygų švenčionėliškis Algimantas Žeimys apskundė teismui departamentą, kad nepasiūlė jam seniūno pareigų. Po maždaug pusantrų metų bylinėjimosi Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė A.Žeimiui palankų sprendimą, pripažinęs, kad konkurso sąlyga seniūnui mokėti anglų kalbą buvo nebūtina. Vykdant LVAT sprendimą, dabar Valstybės tarnybos departamentas pasiūlė Švenčionėlių m. seniūno pareigas A.Žeimiui, ir jis sutiko, nors iki šiol neįsidarbino.

Tai bus paskutinis šalyje seniūnas iš rezervo. Nuo šių metų gegužės 3 d. įsigaliojo Valstybės tarnybos įstatymo nuostata, kad seniūnai skiriami tik konkurso tvarka. A.Žeimiui pritaikytas ankstesnis, dabar jau negaliojantis įstatymas.

 

Kliūtis teisingumo kelyje...

Bet seniūno pareigos teisėtai užimtos! Teisininkai pakomentavo susidariusią situaciją: vykdant LVAT sprendimą, kad būtų įvykdytas teisingumas A.Žeimio atžvilgiu, turi būti pašalinta kliūtis. Todėl teisėtai konkurso būdu pareigas užėmęs Švenčionėlių miesto seniūnas Remigijus Kukėnas turėjo būti atleistas iš pareigų nepriklausomai nuo jo valios ir nesant jo kaltės. Savivaldybės administracija šį nurodymą įvykdė. Kol A.Žeimys įsidarbinti neskuba, laikinai Švenčionėlių miesto seniūno pareigas eina Antanas Juodaitis.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis