Mes turime 129 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:491
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3884
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51210
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionys laiko tėkmės karuselėje

2011 m. liepos 2 d., šeštadienis Nr. 48 (1095)

Po 1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės paskelbimo, jos gynimas ir stiprinimas buvo kiekvieno mūsų asmeniškai suvokta būtinybė. Nuo 1996 m. lapkričio 22 d. iki dabar Vytautas Vigelis išrenkamas Švenčionių rajono savivaldybės meru. Švenčionių miestas neatpažįstamai pasikeitė. Išaugo nauji pastatai. Pastatytas vaistažolių fabriko naujas korpusas. Duris atvėrė modernūs prekybos centrai. Pirminės sveikatos priežiūros centras, vaistinės. Renovuojama ligoninė, mokyklos, vaikų darželiai, miesto kultūros centras ir kt. Vyksta vietinių kelių ir gatvių priežiūros darbai. Sutvarkytas miesto parkas. Jame atsirado skulptūros, fontanas. Tai mėgstama visų švenčioniškių poilsio vieta. Bėgant metams keičiasi žmonių požiūris į materialines ir moralines vertybes. Atsirado gerai gyvenančių ir bedarbių arba ieškančių darbo žmonių. Padidėjo migracija svetur. Švenčionių žmonės saugo ir puoselėja istorines vertybes. Atstatė sugriautus paminklus žuvusiems kovoje už laisvę, koplytėlę ir kt. Švenčioniškiai saugo etnografinę vertybę – tautinius šokius ir dainas, kurios yra daugiau nei tradicija. Ansamblis „Aukštaitija“ koncertuoja ne tik miesto, respublikos žiūrovams, bet ir užsienio šalyse. Šiemet sulauksime ir tradicinio Rytų Lietuvos tarptautinio liaudiškos muzikos ir šokių festivalio „Ežerų sietuva“, kuris į savo sūkurius įtrauks tūkstančius įvairiataučių šypsenų.

Savo dabartį ir ateitį kuriame patys. Tik nuo mūsų darbų priklausys, ar ši ateitis bus tas svajonių miestas, kuris švenčia savo 525 metų Švenčionių miesto paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose jubiliejų.

Nadežda SPIRIDONOVIENĖ
Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė