Mes turime 329 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1748
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11935
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87965
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių miesto šventėje dalyvauja bičiuliai iš Baltarusijos

2011 m. liepos 2 d., šeštadienis Nr. 48 (1095)

Švenčionių rajoną sieja artimi ryšiai su kaimynais baltarusiais. Prieš šešerius metus, 2005-ųjų liepos 5 d., rajono savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Pastovių rajonu. Kasmet buvo apsikeista oficialiomis delegacijomis, dalyvauta šventiniuose renginiuose. Įvairių sričių atstovai vyko į verslo parodas, konferencijas, mes sulaukdavome atsakomųjų vizitų. Šiais metais mūsų jaunimo grupė dalyvavo Pastovių jaunimo idėjų mugėje, o verslininkai – vietinio verslo pasiekimų parodoje.

Praktiškai visose oficialiose delegacijose dalyvaujanti mero pavaduotoja Raja Krupenina pasakojo, kad daugiausia domėjosi socialiniais, kultūriniais baltarusių objektais: lankėsi tenykštėse mokyklose, socialinės globos namuose, ligoninėse, pramogų objektuose. Mes turime ką parodyti kaimynams, bet ir iš jų galime pasisemti įdomių idėjų. Pavyzdžiui, savo buvusiame kariniame miestelyje jie sukūrė visą pramogų kompleksą su vienijančia idėja – Senio Šalčio, kurį vadina Ziuzia Poozerskij, rezidencija, kur žiemą vasarą daugybė lankytojų. Pastoviečiai ypač vertina kultūrinį bendradarbiavimą, kviečia koncertuoti mūsų kolektyvus, atsiunčia savuosius.

Tikimasi, kad atidarius 50 km zoną bendradarbiavimas plėsis, 2009 m. pasirašyta bendradarbiavimo sutartis ir su Astravo rajonu. Miesto šventėje dalyvauja Baltarusijos meno kolektyvai, svečiuojasi abiejų rajonų oficialios delegacijos.

„Švenčionių krašto“ inf.
 

 
Reklaminis skydelis