Mes turime 359 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4463
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20664
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96694
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pavasarinės ansamblio „Aušrela“ išvykos

2013 m. birželio 1 d., šeštadienis Nr.39 (1282)

Pavasaris ir vėl sukvietė Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos folklorinį ansamblį „Aušrela“, vadovaujamą mokytojo Kazimiero Pranskaus, pasirodyti ne tik savo rajone, bet ir svetur. Ansamblis noriai dalyvauja renginiuose, skirtuose Tarmių metams.

Balandžio mėnesį keli ansamblio dalyviai pasirodė rajoniniame konkurso „Tramtatulis“ etape. Konkurse dalyvavo sutartinių giedotojos: Miglė Slabadaitė, Agnė ir Dovilė Paulavičiūtės. Švenčionių krašto senolių tarmę pristatė Deividas Dubinovas. Dalyviai pasirodė puikiai, pateko į pusfinalį Širvintų mieste, o vėliau ir į finalą Kaune. Ansamblis „Aušrela“ Panevėžyje vykusiame etnokultūros projekto „Atverk lobynų gelmes“ Aukštaitijos regiono ture tapo nugalėtojais ir dalyvaus šių varžytuvių finale. Kolektyvas dalyvavo Vilniuje vykusiame tarptautiniame festivalyje „Skamba skamba kankliai“. Ir tai dar ne viskas. Birželio mėnesį ansamblis planuoja vykti į festivalį „Tek saulužė ant maračių“, kuris vyks Nidoje. Kolektyvo narius burtis į repeticijas, susitikimus skatina didelė meilė lietuvių liaudies dainoms, savo krašto papročiams. O jų triūsą vainikuoja didžiulė sėkmė. Galbūt šiuolaikiniam jaunimui atrodo kiek ir keista, kad dainuojamos lietuvių liaudies dainos, sekamos sakmės, bet kiekvieno širdyje ,manau, šiek tiek rusena ta lietuvių liaudies dvasia, lyriškumas, tautiškumas. Suprantu, kad tai nemadinga, bet lietuvių liaudies dainos suburia vis daugiau ir daugiau jaunų žmonių, kviečia būti kartu, jausti stiprų lyriškumo jausmą.

Kolektyvo dalyviai nuoširdžiai dėkoja savo vadovui K.Pranskui už pamokas, sugaištą laiką ir džiaugsmo akimirkas. Belieka palinkėti „Aušrelai“ žiūrovų palaikymo ir sėkmės.

Deividas DUBINOVAS

Kolektyvo „Aušrela“ narys

 
Reklaminis skydelis