Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2618
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27748
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75074
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sukosi rateliai, ir smagiai trypė poros

2013 m. birželio 1 d., šeštadienis Nr.39 (1282)

Rengėjai, kviesdami į VI respublikinį liaudiškų šokių festivalį „Suk, suk ratelį – 2013“, sakė: „Nors ir svieto rūbai mainos – liaudies šokis žavi mus, trankios polkos, sukas poros, lyja žiedlapių lietus...“. Ir tikrai – liaudies šokis žavi savo archaiškumu, uždega smagiomis melodijomis ir energija, užburia subtiliomis kompozicijomis ir choreografiniais sprendimais.

Jau tapo gražia tradicija kiekvieną pavasarį Švenčionėliuose surengti respublikinį liaudiškų šokių festivalį „Suk, suk ratelį – 2013“. Organizatoriai – Švenčionėlių meno mokyklos liaudies šokių mokytojai – kasmet sukviečia didžiulį būrį šokėjų iš kaimyninių rajonų, sostinės Vilniaus. Šiemet šis festivalis jau vyko 6-ąjį kartą ir parodė, kad meistriškai sušoktas liaudies šokis gali net sukelti publikos ovacijas. Tokių ovacijų sulaukė ir įdomūs lietuvių liaudies šokiai, ir energingi bei spalvingi moldavų, ukrainiečių, latvių liaudies šokiai. Beje, latvių liaudies šokis, kurį atliko Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai, labai pasitarnavo sutinkant ankstyvą pavasarį Švenčionėlių kultūros centre surengtoje tarptautinėje amatų mugėje, - svečiai iš Latvijos buvo sužavėti tokiu šiltu priėmimu.

Lietuvių liaudies šokiai, ypač atliekami Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitija“, žavėjo subtiliomis kompozicijomis, o svečių iš Nemenčinės meistriškai atliktas ugningas ukrainiečių liaudies šokis – sudėtingomis figūromis, kurios prilygo akrobatikos triukams.

Kol festivalyje dalyvavusių kolektyvų pedagogai po pasirodymų aptarė festivalį, dalinosi patirtimi, naujausiais mokymo metodais ir bendravo prie kavos puodelio, jaunieji liaudies šokių šokėjai žiūrėjo modernaus šokio programą, kurią parengė mokytojos Renatos Grigianecienės vadovaujami kolektyvai, ir bendravo tarpusavyje.

Irena POŽĖLIENĖ