Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:480
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25610
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72936
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono meras Vytautas Vigelis dalyvavo karinių pratybų „Kardo kirtis 2013“ svečių dienoje

2013 m. birželio 8 d., šeštadienis Nr.41 (1284)

Birželio 3 d. Lietuvos kariuomenės Pabradės poligone prasidėjo jau trečią kartą Lietuvos, Latvijos ir Estijos teritorijoje vykdomos tarptautinės karinės pratybos „Kardo kirtis 2013“. Pratybas organizuoja JAV sausumos pajėgos Europoje. Beveik dvi savaites, iki birželio 14 d., Baltijos šalyse treniruosis daugiau negu du tūkstančiai karių iš 14 šalių. Lietuvos kariuomenės Pabradės poligone vyksiančiose karinėse pratybose dalyvauja daugiau negu tūkstantis karių.

Birželio 5 d. Lietuvos kariuomenės Pabradės poligone vyko tarptautinių pratybų „Kardo kirtis 2013“ svečių diena. Renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, krašto apsaugos ministras Juozas Oleka, vidaus reikalų ministras Alfonsas Barakauskas, LR Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai, kariuomenės vadovybė, Lietuvoje reziduojančių užsienio šalių ambasadoriai ir karo atašė, JAV pajėgų Europoje ir Pensilvanijos valstijos nacionalinės gvardijos vadai, NATO daugianacionalinio šiaurės rytų korpuso vadai. Tarp garbių svečių, pakviestų į tarptautinių karinių pratybų „Kardo kirtis 2013“ svečių dieną buvo rajono meras Vytautas Vigelis, Pabradės seniūnė Marija Sadovskaja.

Po trumpo pratybų pristatymo svečiai ir žiniasklaidos atstovai aplankė pratybose dalyvaujančių šalių kariuomenių vadavietes. Tai buvo puiki galimybė susipažinti su šiuolaikiniais štabų darbo metodais, įranga ir techninėmis galimybėmis. Po to buvo parodytas inscenizuotas vadavietės užpuolimas ir JAV ekspedicinio paramos vieneto pasirodymas sužeistų karių gelbėjimo operacijoje.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kalbėdama apie karinių pratybų svarbą, sakė, kad karinės pratybos „Kardo kirtis 2013“ yra puikus Baltijos regiono šalių ir JAV bendradarbiavimo pavyzdys. Valstybių kariuomenės, dalyvaudamos įvairiose pratybose, įgydamos patirties tarptautinėse operacijose, pasirengia įveikti tarptautines grėsmes, o susidarius krizinei situacijai regione ir užtikrinti Baltijos regiono saugumą.

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius sakė, kad tokiose pratybose kariai įgyja realios patirties, reikalingos dalyvaujant tarptautinėse operacijose. Labai svarbu ir tai, kad šiose pratybose dalyvauja NATO sąjungininkai.

Svečiams išvykus kariai tęsė pratybas, kurios truks iki birželio 14 d.

Algis JAKŠTAS