Mes turime 443 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4482
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14669
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90699
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Daugiabučių renovacija tęsiasi

2013 m. birželio 8 d., šeštadienis Nr.41 (1284)

Probleminės teritorijos statusas rajonui suteikė papildomų galimybių. Be stambių infrastruktūros ir teritorijų tvarkymo projektų, finansuotų pagal probleminių teritorijų programą, šios programos lėšomis buvo duotas startas daugiabučių renovacijai rajone. Pernai Švenčionėliuose renovuoti pirmieji 8 daugiabučiai, esantys Liepų ir Bažnyčios g. Šie atnaujinti – šilti ir gražūs – namai tapo pavyzdžiu kitų daugiabučių gyventojams. Gal todėl dauguma kitų daugiabučių namų gyventojų pasisakė už renovaciją. 16 atrinktų namų, kurie bus renovuojami pirmiausia, tik maža dalis norinčių ir laukiančių eilės.

Iš probleminių teritorijų programos iki 2013-ųjų metų pabaigos dar bus renovuota 10 daugiabučių namų Švenčionių mieste, taip pat kompleksiškai sutvarkant teritoriją, bei keturi daugiabučiai namai Pabradės mieste.

Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius sakė, kad Pabradės daugiabučių renovacijai visi pirkimai įvykdyti, parinktas gen. rangovas, pasirašyta statybos rangos sutartis. Nuo pirmadienio jau darbą pradėjo konkursą laimėjusi UAB „Žeista“. Pabradėje pradėta nuo blogiausiai šilumą laikančio daugiabučio Vilniaus g. 108. Pagal probleminių teritorijų programą taip pat bus renovuoti Arnionių g. 62, Gamyklos g. 13 ir Kranto g. 4 daugiabučiai. Bus apšiltintos namų sienos, stogai, pakeisti langai durys, įstiklinti balkonai, subalansuotos šildymo sistemos.

Darbai prasideda ir Švenčionyse, kur pagal tą pačią programą renovuojama 10 daugiabučių tarp Rymo ir Mažosios gatvių. J.Urbanavičius informavo, kad praėjusią savaitę nustatytas laimėtojas, su juo pasirašyta statybos darbų rangos sutartis. Gen. rangovu šiame objekte taip pat tapo UAB „Žeista“.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis