Mes turime 342 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1664
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17865
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93895
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sidabrinė žuvėdra atnešė antrąją vietą

2013 m. birželio 19 d., trečiadienis Nr.44 (1287)

Pabradės ir Pavoverės pučiamųjų instrumentų orkestrų vadovas Bronislovas Vilimas su savo mokiniais į savo kolekciją šį savaitgalį parsivežė dar vieną apdovanojimą. Jų grupė „Prie fontano“ tarptautiniame akustinės muzikos festivalyje-konkurse Latvijoje, Liepupėje, „Sidabrinė žuvėdra“ („Sudraba kaija“) parsivežė garbingą antrosios vietos apdovanojimą ir 120 eurų prizą.

Dvi dienas vykstančio itin populiaraus festivalio konkursinėje programoje pasirodė nemažai grupių, atliekančių visokių stilių muziką. Svarbiausia, kad ir instrumentai, ir vokalas skambėtų be jokio moderniųjų elektroninių technologijų įsikišimo, stiprintuvų ir fonogramų. Kaip sakė jo organizatorius Andris Zunde, „Sidabrinės žuvėdros“ konkurso-festivalio tikslas – paskatinti įvairių žanrų muzikantus groti akustinę muziką. Paskatinti savo jėgas išbandyti ne tik profesine prasme stipriems kolektyvams, bet ir jaunoms grupėms. Atlikėjus vertino autoritetinga komisija iš žymių Latvijos kompozitorių, aktorių ir kultūros vadybininkų.

Kelios konkurso valandos žiūrovams neprailgo, nes pilna Liepupės kultūros namų salė buvo užlieta puikiai atliekamos „gyvos“ muzikos. Visus atlikėjus žiūrovai sutiko šiltai ir negailėdami plojimų. Puikiai priėmė ir svečius iš Lietuvos. Maestro (taip pagarbiai į B.Vilimą kreipiasi orkestro muzikantai) latviškai pasveikino susirinkusius ir, pažadėjęs kitų metų konkursui išmokti daugiau žodžių, pristatė savo orkestrą bei paaiškino pavadinimo kilmę. Vasarą orkestras mėgsta išvažiuoti pailsėti į Palangą, o kad užsidirbtų atostogoms pinigų – groja prie fontano. Štai – ir grupės pavadinimas!

Pabradiškius muzikantus palaikė ir nemaža lietuvių grupė – tai Švenčionių r. VVG apjungtų kaimo bendruomenių atstovai, atvykę į Liepupę dalyvauti seminare „Senieji amatai šiandien“, kurį rengia tarptautinį projektą vykdantys partneriai iš Latvijos Švenčionių VVG „Švenčionių partnerystė“.

Kitą dieną po konkurso maestro B.Vilimo vadovaujamas orkestras „Prie fontano“ antrąją festivalio dieną scenoje prie Liepupės piliakalnio skambant žiūrovų palaikymo šūksniams: „Bravo, braliukai“ dar kartą puikiai atliko keletą kūrinių iš turtingo savo repertuaro.

Kol komisija tarėsi publiką žavėjo ypatingi festivalio svečiai – Latvijos džiazo žvaigždės broliai Oskaras ir Raimondas Petrauskiai.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis