Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5149
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15336
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91366
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčioniškių sutuoktinių porai gresia įkalinimas iki gyvos galvos

2013 m. birželio 22 d., šeštiadienis Nr.45 (1288)

Praturtėjimo planą sukūrę švenčioniškiai tikėjosi neįkliūti kreditus imdami nužudytų žmonių vardais. Tačiau teisėsaugininkai ištyrė jų nusikaltimus.

Pernai gegužės 26 d. Staškinės ežere rastas moters lavonas. Ištraukus lavoną paaiškėjo, kad moteris buvo pririšta grandine prie metalinės lovos dalies ir nuskandinta. Pradėjus tyrimą, praėjusių metų birželio 8 d. buvo suimti keli įtariamieji. O šių metų birželio vidury Vilniaus apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Švenčionių miesto gyventojai J.S. ir R.S. kaltinami organizuotos grupės sukūrimu, neteisėtai įgytų elektroninių mokėjimo priemonių ir jų duomenų disponavimu, svetimo turto įgijimu apgaule ir bejėgiškos būklės asmens nužudymu iš anksto susitarus bei suplanavus.

Pasak prokuroro, 2011–2012 metais subūrę organizuotą grupę, J.S. ir R.S. pagal iš anksto parengtą planą, pasiskirstę konkrečias užduotis ir vaidmenis, panaudojo dviejų žmonių duomenis greitųjų kreditų paslaugoms gauti ir taip neteisėtai įgijo svetimą turtą. Bylos duomenimis, kaltinamieji pasirinko dvi aukas. Pirmuoju atveju jie naudojo J.Ch. tapatybės patvirtinimo priemonių duomenis, pakankamus finansinei operacijai inicijuoti, juos realizavo ir pasinaudodami jos vardu neteisėtai savo naudai įgijo 15 tūkst. 650 litų. Antruoju atveju veikdami pagal tokią pačią schemą kaltinamieji, panaudoję A.K. asmenybės identifikavimo bei elektroninės mokėjimo kortelės duomenis, neteisėtai įgijo daugiau kaip 21 tūkst. 500 litų. Įgiję pinigus, jie moterį nužudė, kad ši nepraneštų apie įvykdytus nusikaltimus teisėsaugos institucijoms.

Prokuratūra teigia, kad „tai buvo labai gerai suplanuota žmogžudystė su detaliai apgalvotais atsitraukimo keliais“.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą už šias nusikalstamas veikas kaltinamiesiems gresia griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Parengta pagal prokuratūros inf.

 
Reklaminis skydelis