Mes turime 373 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4698
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20899
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96929
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pagerbti sunkiosios atletikos veteranai

2011 m. liepos 13 d., trečiadienis Nr. 50 (1097)

Atšventėme iš tiesų įspūdingą 525 metų Švenčionių jubiliejų. Vyko koncertai, parodos, kiti renginiai, bet ne tik tas šurmulys primins gražų miesto jubiliejų, bet ir kiti renginiai. Gražiai sporto klube „Liūto narvas“ klubo vadovo Dainiaus Buroko iniciatyva buvo pagerbti sunkiosios atletikos pradininkai Švenčionių rajone. Mero Padėkos buvo įteiktos Vasilijui Chodorkovskiui, su kurio atvykimu į rajoną ir prasidėjo sunkiosios atletikos era Švenčionių rajone, bei kitiems pirmosios kartos sunkiaatlečiams: Anatolijui Ostapenko, Algimantui Maminskui ir Juozui Guiskui.

Dainius Burokas, įteikdamas mero Padėkas sporto veteranams, trumpai papasakojo kiekvieno sportininko sportinę biografiją. Daug įdomių faktų papasakojo ir patys sporto veteranai. Prisiminti iš tiesų buvo ką, kai nepaisant visų nepriteklių, pačiomis paprasčiausiomis treniruočių sąlygomis buvo pasiekiami tiems laikams geri rezultatai. Taip, tada nebuvo puikiai įrengtų salių, treniruoklių, bet buvo didžiulis entuziazmas, noras įrodyti, kad čia, Švenčionių krašte, yra stiprių vyrų, ir tą pavykdavo padaryti. Neužleido Švenčionių rajono sunkiaatlečių iškovotų pozicijų ir kitos sportininkų kartos, tik devintajame praeito amžiaus dešimtmetyje klasikinė sunkioji atletika išnyko iš Švenčionių rajono sportinio žemėlapio. Džiugu, kad po ilgo laiko rajone atsirado jaunas sportininkas Gedas Guiskas. Veterano Juozo Guisko anūkas jau pasiekė pirmuosius aukštus rezultatus ir turi puikius duomenis tobulėti.

Sporto veteranai, susitikę sporto klube „Liūto narvas“, neskubėjo skirstytis, bendravo prisimindami ne tik pasiektus rezultatus, buvusias varžybas, bet ir savo jaunystę. Buvo prisiminti ir tie sportininkai, kurių jau nėra tarp gyvųjų, bet jie liko buvusių draugų atmintyje.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis