Mes turime 279 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:439
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16640
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92670
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Absurdo istorijos pabaiga – STT nutraukė tyrimą

2013 m. liepos 20 d., šeštadienis Nr.51 (1294)

Vos ne dvejus metus politinių priešininkų eskaluota ir įvairiomis fantazijomis apaugusi rajono mero kelionės į Paryžių, kai jis, kaip pats nurodė, dėl asmeninių priežasčių iš Varšuvos nusprendė grįžti atgal ir artimiausiu skrydžiu grįžo į Lietuvą, istorija baigėsi. Vargu, ar visa tai būtų kam rūpėję, jeigu ne politinių priešininkų skundai. Matyt, tik dėl jų buvo pradėtas ir STT tyrimas. Tyrimas – ne viešųjų ryšių akcija, čia nepritaikysi jokių „technologijų“, nei juodųjų, nei kitokių, jokie ten „komentatoriai“ kaip K.T., K.S. ar pan. „vietiniai“ liežuviais nepamals... Šių metų gegužės 24 d. STT nutraukė ikiteisminį tyrimą visų trijų į kelionę vykusių asmenų atžvilgiu, konstatavusi, kad nepadaryta nusikalstama veika. STT tyrimo eigoje negauta jokių duomenų, kad būtų buvę klastoti dokumentai, ir tyrimas nutrauktas.

Meras vyko atostogų metu, už kelionę sumokėjo savo lėšomis. Į kelionę taip pat vyko Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius ir UAB „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas.

Ne be politinių oponentų išgalių žiniasklaidoje buvo sukeltas toks ažiotažas, tarsi tai būtų buvęs šaliai lemtingas įvykis. TV žinios po kelis kartus vis grįždavo prie šios temos, ir kaskart pasakojo tą pačią istoriją vis kitaip: tai su stiuardese, tai jau be jos, situacija nuo kraštutinės – lėktuvo specialaus priverstinio nusileidimo - supaprastėjo iki tiesiog neįleidimo į lėktuvą.

Nenustačius teisinių pažeidimų ir STT nutraukus tyrimą, pažeidimų ėmėsi ieškoti tarnybinės etikos komisija. Po STT išvados ir nutraukto tyrimo, VTEK sprendimas – supainiojo viešus ir privačius interesus, nes už kelionę sumokėjo savivaldybės įmonė – šiek tiek glumina. Pirmiausia UAB „Švenčionių švara“ juridinis statusas yra ne savivaldybės įmonė, o uždaroji akcinė bendrovė, kurios steigėja yra savivaldybė. Antra, nustatyta, kad už kelionę (nors į parodą ir nenuvyko) sumokėjo pats meras Vytautas Vigelis, ir VTEK tą pripažįsta, bet vadina tai tik lengvinančia aplinkybe.

Šis sprendimas jokių teisinių pasekmių neturės.

Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys užkirto kelią bet kokioms spekuliacijoms apie galimą atsistatydinimą, pabrėžęs, kad tai vienas geriausių merų šalyje. Nepaisant oponentų puolimo ir juodųjų technologijų šmeižto, nedidelio Švenčionių rajono meras pagal „Veido“ žurnalo reitingus yra 20-tas iš 60-ties merų. Tai pakankamai aukšta pozicija.

VTEK sprendimą meras dar gali skųsti teismui.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis