Mes turime 151 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:268
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14267
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61593
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rekordas užregistruotas po ketverių metų

2013 m. liepos 24 d., trečiadienis Nr.52 (1295)

Jau trečius metus Švenčionių rajone gyvenantis ir dirbantis Švenčionių profesinio rengimo centre Gintaras Vilniškis prieš ketvertą, 2009 m., švenčiant Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį, šiai garbingai datai skyrė du įspūdingus 32 kg sveriančio svarsčio stūmimo rekordus. Jis per valandą 32 kg svarstį išstūmė 820 kartų, o be poilsio – 1000 kartų. Tiek, kiek 2009 m. buvo Lietuvos vardo paminėjimui. Gaila, bet dėl įvairių priežasčių Lietuvos rekordų agentūroje „Factum“ šių įspūdingų rekordų įregistravimas užtruko ir tik 2013 metų birželio 8 dieną rekordai pagaliau įregistruoti.

Gintaro Vilniškio pasiekti rekordai iš tiesų įspūdingi. Pabandykime iškelti į viršų ranką be svarsčio 1000 kartų ir įsitikinsime, kad tai sunku, o tą padaryti su 32 kg svariu rankoje gali tik gerai treniruotas ir ištvermingas sportininkas.

Pats rekordininkas savo pasiektus rezultatus komentuoja taip:

- Artėjant Lietuvos vardo paminėjimo 1000-mečiui norėjosi pažymėti šią garbingą datą ir svarsčių kilnojimo sporto gerbėjams padovanoti šventę bei išbandyti save. Suprantu, kad gyvenimas nestovi vietoje, ir žmogaus galimybėms ribų nėra, tad nenustebčiau, kad ir šie mano rekordai būtų pagerinti. Mano gyvenimo moto yra legendiniam Bruce Lee priklausanti frazė: „Esu laimingas, nes kasdien augu ir nuoširdžiai nežinau, kur to augimo ribos“.

Algis JAKŠTAS