Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3283
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19484
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95514
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasieniečiai užklupo tris cigarečių kontrabandininkus

2013 m. rugpjūčio 30 d., šeštadienis Nr.63 (1306)

Antradienį VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai ties Švenčionių rajono Akolionijos kaimu pastebėjo tris asmenis. Miškinga vietove ėjusi trijulė nešė juoda polietileno plėvele aptrauktas dėžes. Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – pusantro kilometro. VSAT pareigūnų užklupti du nešikai metė krovinį ir puolė bėgti, trečiasis sprukti nesiryžo ir buvo sulaikytas.

Paaiškėjo, kad trijulė iš viso nešė 4 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Nedelsiant buvo organizuota bėglių paieška. Jie nuo VSAT pareigūnų spruko kemsynais apaugusia pelkėta vietove. Kiek vėliau abu šiuos asmenis pasieniečiai pastebėjo ir sulaikė Pabradėje. Nustatyta, kad visi trys kontrabandininkai yra Vilniaus gyventojai, 22, 24 ir 43 metų.

VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Surinktą bylos medžiagą pasieniečiai perduos Švenčionių rajono apylinkės teismui. Kontrabandines cigaretes nešusiems vilniečiams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

 
Reklaminis skydelis