Mes turime 254 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1223
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11410
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87440
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Viskas daroma žmonėms, kad rajone būtų gera gyventi (II)

2013 m. rugsėjo 14 d., šeštadienis Nr.67 (1310)

Dideli darbai vyksta ne tik miestuose, bet ir kaimuose. Apžiūrėdami bebaigiamus ir jau baigtus statybos objektus, rajono meras Vytautas Vigelis ir Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius lankėsi Adutiškyje ir Sariuose. Seniūnų Arūno Pirštelio ir Janinos Jankevičiūtės aktyvumo ir šeimininkiško požiūrio dėka į šias vietoves pritrauktos milijoninės investicijos iš projektų.

(Pradžia 65 numeryje)

 

Adutiškyje įrengtas daugiafunkcinis centras ir atnaujinta aplinka

Adutiškio miestelis nenusileidžia miestams. Iš projektų pritraukti daugiau kaip 1 mln. Lt investicijų pagražino miestelio vaizdą, sukūrė naujų paslaugų.

Centrinėje aikštėje, prie Adutiškio vidurinės mokyklos ir kultūros namų, pakeistos šaligatvių plytelės. Atnaujintas apšvietimas Švenčionių, Postavų, Vidžių, Partizanų, Melagėnų, Ąžuolo gatvėse – įrengti 57 nauji šviestuvai su ekonomiškomis natrio lempomis, įrengti 5 apskaitos prietaisai, 8 nauji valdymo pultai. Tai leidžia efektyviau panaudoti apšvietimą, taupyti lėšas. Suremontuota 3 km vietinio kelio Linkonys – Reketis danga. Atliktas vietinės reikšmės gatvių – Ąžuolo, Fabriko, Lauko, Naujosios, Slėnio, Stoties, Sodų, Vienkiemių – dangos remontas. Visų šių darbų vertė – 434 409 Lt.

Buvęs Adutiškio vaikų lopšelis darželis pertvarkytas ir pritaikytas bendruomenės poreikiams. Atliktas pastato ir vidaus patalpų kapitalinis remontas, sutvarkyta aplinka prie pastato ir suremontuota pavėsinė. Šiltomis spalvomis iš tolo šviečiantis buvęs vaikų darželis, tapęs daugiafunkciniu centru, jau atvėrė duris miestelio bendruomenei. Jame įsikūrė biblioteka, bendruomenės namai, treniruoklių salė, erdvi 85 vietų pobūvių salė, taip pat ir liūdnos paskirties, bet neišvengiamai reikalingas kiekvienai bendruomenei objektas – šarvojimo salė. Patogiai išplanuotos patalpos turi atskirus įėjimus, visos su puikiais baldais, buitine technika, garso aparatūra. Šio projekto bendra vertė per 1 mln. Lt.

Pernai atliktas kelio Švenčionys – Adutiškis kapitalinis remontas. 24 km kelio remontas kainavo 18 mln. Lt. Geras kelias taip pat papildo investicijas į šį prie pat Baltarusijos sienos esantį miestelį, darydamas jį lengviau pasiekiamą ir patrauklesnį.

 

Sariai - kaimas pranoko miestą

Apsilankius Sarių kaime lieka neišdildomas įspūdis – asfaltuotos gatvės, naujas apšvietimas, įveisti parkeliai, šaligatviai, pėsčiųjų takai. Sarių kaime įgyvendinti du projektai: „Sarių kaimo infrastruktūros plėtra“ (1 mln. 748 269 litai) ir „Sarių ežero paplūdimio infrastruktūros plėtra (Sarių ežero paplūdimio pritaikymas aktyviam poilsiui, sportui ir kultūriniams renginiams, kaimo stadiono rekonstrukcija)“.

Moderniai sutvarkytas Sarių ežero paplūdimys. Projekto „Sarių ežero paplūdimio infrastruktūros plėtra (Sarių ežero paplūdimio pritaikymas aktyviam poilsiui, sportui ir kultūriniams renginiams, kaimo stadiono rekonstrukcija)“ vertė 1 mln. 311 202 litai. Įrengtas privažiavimas į paplūdimį nuo Ežero g., 22 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, takai paplūdimyje, aikštelė su smėlio danga, lango formos scena su užrašu „Sariai“ ir suoleliai žiūrovams, 5 laužavietės, o šalia jų poilsiautojų patogumui lauko stalai su suolais, vaikų žaidimo aikštelė, šiukšliadėžės, pavėsinė, persirengimo kabinos, vandens čiuožyklos, atitvariniai stulpeliai, vandens plūdurai, tualetai. Yra viskas patogiam ir kultūringam poilsiui.

Visai šalia – dar vienas aktyvaus poilsio kompleksas – stadionas. Jame įrengta privažiavimas ir 18 vietų automobilių stovėjimo aikštelė asfalto danga, krepšinio aikštelė su sintetine danga, aptverti lauko teniso kortai su sintetine danga, suoleliai, šiukšliadėžės, tualetai, renovuota buvusi sporto įranga. Paplūdimio ir stadiono teritorijos apželdintos, įrengtas ekonomiškas apšvietimas natrio lempomis.

Sarių ežero pakrantė seniūnės Janinos Jankevičiūtės rūpesčio ir atkaklumo dėka netapo privačiomis valdomis, nors į šią vaizdingą vietovę kėsintasi daugybę kartų. Seniūnė iškovojo jas, juridiškai sutvarkė ir taip išsaugojo 4 ha teritoriją prie ežero kaimo bendruomenės reikmėms.

Sarių seniūnė Janina Jankevičiūtė sako, kad pats gyvenimas suformavo traukos zonas, kur renkasi daugiausia žmonių. Paplūdimys buvo pradėtas įrenginėti prieš daug metų, o uždarius mokyklą perimtas ir prižiūrimas stadionas. Seniūnė pabrėžė, kad visi čia išvardinti darbai ir pasiekti rezultatai – tai kolektyvinio bendruomenės mąstymo ir sariečių pateiktų pasiūlymų realizavimas. Ši gražų kampelį kūrė drauge visi Sarių kaimo gyventojai idėjomis ir darbais. Pasak seniūnės, dar rengiant projektų paraiškas pagrindiniai pagalbininkai buvo seniūnijos seniūnaičiai bei Sarių kaimo bendruomenė, jais jie liko ir pradėjus vykdyti projekto įgyvendinimo procedūras, negailėjo  laiko, patarimų ieškant geriausių, tinkamiausių ir racionaliausių sprendimų.

Įgyvendinus projektą, ši graži vieta tapo poilsio ir laisvalaikio traukos centru ne tik kaimo gyventojams, bet ir svečiams. Bendruomenė viliasi, kad ir svečiai mokės branginti tai, kas čia sukurta.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis